Geld voor kleding en schoenen via GelrePas

Foto: Natuurmonumenten

GEMEENTE RHEDEN – Ouders en kinderen in de gemeente Rheden met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm kunnen deze net als afgelopen jaren weer een kledingpas aanvragen bij Stichting Leergeld. Het tegoed bedraagt €75,- voor kinderen van 4 t/m 11 jaar en €150,- voor kinderen van 12 t/m 17 jaar.

Nieuw dit jaar is dat het tegoed via de GelrePas verstrekt wordt.

Bij een goedgekeurde aanvraag zet Leergeld het tegoed op de pas van het kind. Het tegoed kan aan kleding en schoenen besteed worden, maar niet aan sport, cultuur of recreatieve activiteiten. Wanneer het tegoed beschikbaar is op de pas, is afhankelijk van het moment van aanvragen.

Aanvragen kan tot 1 december en het tegoed kan tot en met 31 december besteed worden bij de aangesloten winkels. Een overzicht van winkels is te vinden op Gelrepas. GelrePas sluit regelmatig nieuwe winkels (ketens) aan, om de pashouders een zo ruim mogelijke keuze te bieden.

Aanvragen van het kledingtegoed kan via https://leergeldarnhem.nl/nl/kledingtegoed-2022/kledingtegoed-rheden. Met vragen over dit tegoed kunnen inwoners contact opnemen met Stichting Leergeld. Zij zijn telefonisch bereikbaar dinsdag- woensdag en donderdagochtend tussen 09.00 en 11.00 uur op 026 445 55 72 of per mail via [email protected]. Kinderen die nog geen GelrePas hebben, kunnen deze aanvragen op www.Gelrepas.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen