In de week van 20 t/m 24 juni 2022 organiseert Sport in Rheden de Triatlon Experience

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – In de week van 20 t/m 24 juni 2022 organiseert Sport in Rheden de Triatlon Experience. De triatlon bestaat uit drie onderdelen: zwemmen, fietsen en wandelen. De triatlon wordt dit jaar georganiseerd voor het basis- en middelbaar onderwijs en ambtenaren van de gemeente Rheden.

De triatlon voor scholieren wordt gecombineerd met een gezond foodtruckfestival. Deelnemers worden na de triatlon uitgenodigd om bij de verschillende foodtrucks gratis hapjes te proeven.

Gezondheid staat op nummer één

Sport in Rheden zet zich in voor een sportieve en gezondere leefomgeving van kinderen. Op het foodtruckfestival ontdekken kinderen dat groenten en fruit best lekker zijn! Elke leerling krijgt bonnetjes om te besteden aan een gezonde snack. Gemeente Rheden en Rozendaal hebben een subsidie beschikbaar gesteld om de gezonde snacks te financieren.

Wethouder sport en gezondheid Ronald ter Hoeven:

‘’Een gezonde leefstijl is ontzettend belangrijk. De gemeente Rheden wil graag dat kinderen en jongeren al vroeg kennismaken met alles wat daarbij komt kijken, zoals goede voeding en voldoende bewegen. Het is belangrijk dat jongeren zich bewust worden van het belang van een gezonde leefstijl. De triatlon met een gezond foodtruckfestival is een geweldig initiatief! Ik juich zulke activiteiten alleen maar toe.’’

Elk jaar meer deelnemers

‘’Vorig jaar deden er nog 200 leerlingen uit het primair onderwijs mee. We hadden toen te maken met de coronamaatregelen en het was een pilotjaar. Dit jaar doen er 1100 leerlingen uit het primair en voorgezet onderwijs mee. Wij hopen elk jaar meer deelnemers te bereiken. Juist de combinatie van bewegen en gezondheid is dit jaar uniek,” vertelt Rick Verdouw, medewerker van teamsportstimulering bij de gemeente Rheden.

Kijk voor meer informatie op: https://www.sportinrheden.nl/triatlonexperience.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen