Opening Expositie Wildernis van Nieuwe Ruimte in Velp

VELP – Een weekje later, vanwege Pinksteren, was op zondag 12 juni de opening van de expositie ‘Wildernis’ van Nieuwe Ruimte.

De opening vond plaats in de voormalige NPB-kerk aan de Dr. Fabiusstraat in Velp en werd verzorgd door Rob van Oosten. Hij sprak over de prachtige samenwerking tussen Sophie Bekkering (de Kunstenaar van de Maand) en haar drie mede-exposanten, die elkaar niet innig kende maar wel samen deze expositie, met het thema Wildernis, hebben vormgegeven.

(Tekst gaat verder onder de foto)

2022-06-12 Opening Expositie Wildernis van Nieuwe Ruimte in Velp

Hierna vertelde Sophie over haar werk en de totstandkoming van deze unieke expositie en hoe ze heeft gezocht naar mede-kunstenaars die bij dit thema zouden passen. Daarna het woord aan Arild Veld was, hij vertelde over zijn ‘Vloedsels’ kunstwerken waarin aangespoelde stukken wier en schelpen centraal staan.

Het werk van Kunstenaar van de Maand Sophie Bekkering laat berglandschappen zien. Het werk van Sophie begon op de Veluwe, maar verplaatste zich steeds verder naar de boomgrens, tot de werken op de expositie, die een versie van de Alpen laat zien zoals alleen een kunstenaar deze kan afbeelden. Grote doeken die de werkelijke wildernis van de natuur in al haar dynamiek weten te vangen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

2022-06-12 Opening Expositie Wildernis van Nieuwe Ruimte in Velp

De werken van Sabina Wörner sluiten hier prachtig op aan. Haar werk, gemaakt op enorme doeken, laat de natuur van dichtbij zien. Extreem grote representaties (en interpretaties) van fruit zoals de granaatappel. Kleurig en levendig geeft het de kijker het gevoel te zijn gekrompen en op ontdekkingstocht door een fruitlade te zijn.

Arild Veld is bekend van zijn sculpturen en beelden gemaakt van metaal, waarvan er een groot aantal, vaak geïnspireerd of de natuur of de dierenwereld, in de omgeving van Velp en Arnhem terug te vinden zijn op bijvoorbeeld rotondes. In deze stijl laat hij zijn werk ‘Twee Dingen’ zien, anders zijn de ‘Vloedsels’ waarbij hij gebruik maakte van fotografie.

(Tekst gaat verder onder de foto)

2022-06-12 Opening Expositie Wildernis van Nieuwe Ruimte in Velp

Centraal in de expositieruimte staat het werk ‘Spelende Hond op het Strand’ van Ralph Lambertz, gemaakt van aangespoelde spullen. Waaronder een blauwe fuik en verschillende visnetten, waarbij vooral de prachtige kleuren in het oog springen.

Nu stellen de exposities van Nieuwe Ruimte nooit teleur, toch viel deze keer een zeldzame eenheid op. De grote kleurige schilderijen van Sophie en Sabina die de wildernis, zowel groot als klein, laten zien. Terwijl de vloer voor de kleine werken van Arild is, en waar een bezoeker al strandjutterend doorheen kan lopen om vervolgens bijna het werk van Ralph te ontdekken. Als een verloren schat op een warm strand.

De expositie in elke zondag, van 12:00 tot 17:00 uur geopend, en zeker het bekijken waard. Ook is het mogelijk om op afspraak langs te komen, u kan hiervoor mailen met Sophie, op: [email protected].

De locatie is: Oranjestraat 36a. De entree is gratis.

Voor meer informatie zie:

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

2022-06-12 Opening Expositie Wildernis van Nieuwe Ruimte in Velp

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen