Bonte Schaap Festival Rheden trok veel bezoekers

RHEDEN – Afgelopen weekend zaterdag en zondag 11 en 12 juni werd de eerste editie van het Bonte Schaap Festival gehouden, waarbij traditiegetrouw, net als bij het vroegere Schaapscheerdersfeest, de schapen in het dorp werden geschoren, naast een braderie, een pre-party op zaterdagavond en vele andere activiteiten.

Het festival begon al op zaterdagavond om 19.00 uur met een pre-party met live muziek op het podium bij het Wapen van Rheden, dit trok die avond al vele bezoekers.

Zondag verzamelde de kudde zich om 08.15 uur op het grasveld tegen over het Pannenkoekenhuis Strijland, wachtend op het sein wanneer er veilig overgestoken kon worden over de spoorwegovergang.

Met de March & Showband Rheden voorop, trok de stoet met schapen, het dorp in richting Woon-zorgcentrum Rhederhof om daar een kort bezoek te brengen aan de bewoners. Om 10.00 uur arriveerde de kudde bij het Meester B. van Leeuwenplein en werden de schapen tussen de dranghekken gedreven. Zij werden ook daar muzikaal ontvangen, nu door het Rhedens Fanfare Corps. Na een korte toespraak had burgemeester Carel van Eert de eer het eerste schaap, samen met toevallige jarige Herderin Cynthia Berendsen, van haar vacht te ontdoen. Vervolgens werden de 70 andere schapen ook geschoren met medewerking van de andere herders.

Om 10.00 uur werd ook de braderie geopend en kon men langs de vele kramen met koopwaar struinen, ook vele verenigingen, stichtingen, sportclubs, ondernemers en hobbyisten uit Rheden e.o. hadden diverse kramen bezet om bezoekers van informatie te voorzien. De Braderie was dit keer in de Groenestraat met een rondje rondom Ons Huis, het Dorpsplein was ingericht voor de kinderen met een draaimolen en het circus Lorelley.

In de Dorpskerk was een boekenmarkt en kon men beeldende kunst bekijken van Aad v.d Bosch er was koffie/thee te verkrijgen met taart, cake of koekjes met een schapenkop er op. In de ochtend konden bezoekers ook ontbijten in de Kerk. Over de gehele dag heen was er straattheater en liep dweilorkest 941/2  rond en zong Gemengd popkoor Con Colore in Partycentrum Ons Huis.

Kortom genoeg te doen op een stralende dag op het Bonte Schaap Festival. Meer informatie vind je op de website: www.bonteschaapfestival.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen