Eerbetoon aan Rhedense Veteranen dit jaar in Bronbeek

Nationale-Veteranendag-2019
Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – In verband met de Nederlandse Veteranendag ontvangt burgemeester Carol van Eert op donderdagmiddag 23 juni veteranen die in de gemeente Rheden wonen. In verband met de nieuwbouw van het gemeentehuis vindt de bijeenkomst dit jaar plaats in Arnhem op Landgoed Bronbeek aan de Velperweg 147 in Arnhem.

Tijdens de bijeenkomst spreekt de burgemeester zijn waardering uit voor het werk van de Rhedense veteranen. Ook gastspreker adjudant Lion van der Most houdt een toespraak.

Het programma begint om 14.30 uur met koffie en gebak. Daarna is er een officieel gedeelte en aansluitend een rondleiding door de tuin. In de tuin wordt ook een groepsfoto gemaakt. Tot slot is er een informeel samenzijn met als afsluiting een Indische maaltijd.

Eerbetoon

De Veteranendag is een eerbetoon aan de Nederlandse veteranen –jong en oud, man en vrouw- die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. De gemeente Rheden kent 275 veteranen. Zij zijn rechtstreeks betrokken geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. Niet alleen in de Tweede Wereldoorlog, Korea en Indië maar ook in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak of Afghanistan en Nieuw Guinea.

Nederlandse Veteranendag

De Nederlandse Veteranendag is sinds 2005 jaarlijks rond de geboortedag van Z.K.H. Prins Bernhard der Nederlanden. In 2006 heeft de ministerraad besloten de Nederlandse Veteranendag tot nationaal evenement uit te roepen. Nederland telt ongeveer 105.350 veteranen: van Tweede Wereldoorlog veteranen tot en met militairen die zijn ingezet bij de vredesmissies van nu.

Alle geregistreerde veteranen bij het Nederlands Veteraneninstituut hebben een uitnodiging ontvangen van de gemeente.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen