Veteranendag gemeente Rheden weer live

Foto: Gerda Peters

GEMEENTE RHEDEN – Na twee coronajaren kon de Veteranendag van de gemeente Rheden weer live plaatsvinden op donderdag 23 juni 2022. De organisatie koos dit jaar voor het historische Landgoed Bronbeek in Arnhem als locatie.

Door Marieke Lenstra

De jaarlijkse Veteranendag stond dit jaar vooral in het teken van verbinding. ‘Ik heb u gemist. En ik denk dat u elkaar ook gemist heeft’, zei burgemeester Carol van Eert in zijn openingstoespraak, waarmee hij duidelijk maakte hoe fijn het was om elkaar weer live te zien. Verder sprak hij verder zijn waardering uit, niet alleen voor de veteranen maar ook voor het thuisfront. ‘Ook zij die zijn achtergebleven terwijl hun partner op missie was, zijn van harte welkom.’

(Tekst gaat verder onder de foto)

Veteranendag gemeente Rheden 2022

De gemeente Rheden telt zo’n 270 veteranen. Afgelopen jaar werden die allen met antieke legervoertuigen aan huis bezocht en ontvingen ze een schildje met daarop een met een QR-code die leidt naar het nummer “Soldier On” van Di-rect. Om een indruk te geven van deze thuistoer in 2021, liet Adjudant Lion van der Most van de Veteranencommissie gemeente Rheden een compilatie van foto’s zien. Dit was een eerbetoon Sonja Vonk – De Jager, die de schildjes vol trots heeft gemaakt. ‘Zij is helaas vorig jaar september overleden’, zei de zichtbaar geëmotioneerde Adjudant Van der Most.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Veteranendag gemeente Rheden 2022

Na de speeches volgde een rondleiding langs de monumenten in de tuin. Daar vertelden de gidsen deels uit eigen ervaring over het koloniaal-militaire verleden van Nederland in met name Nederlands-Indië. De middag werd afgesloten met “blauwe hap”. De Veteranencommissie en de gemeente Rheden kijken terug op een zeer geslaagde middag.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen