Lezing door Trees van Montfoort: Van Groen Denken naar Groen Doen

Foto: Trees van Montfoort

VELP – De kerken hebben een belangrijke rol te spelen in de huidige klimaat- en biodiversiteitscrisis. Dat is  de overtuiging van theologe Trees van Montfoort, auteur van Groene Theologie, het theologieboek  van het jaar 2019. Als kerken (nog/weer) relevant willen zijn, moeten ze laten zien dat ze midden in  de wereld staan.  

De zorg voor milieu en klimaat moet niet beperkt zijn tot kleine specialistische groepjes binnen en  buiten de kerken, niet slechts een van de thema’s in de marge en niet alleen praktisch van aard. In  haar boek pleit ze ervoor dat de zorg voor het klimaat het hart van de kerk raakt. Het betekent een ander licht op de Bijbel. Het betekent een herziening van ons (joods-christelijk) wereldbeeld en een  herwaardering van de natuur, waar de mens deel van uitmaakt.  

Met deze boodschap kwam Van Montfoort op uitnodiging van predikant Frans Ort op 9 januari 2022  naar de Kerk van Rozendaal en gaf ze het startsein voor de Oecumenische gespreksgroep Groene  Theologie Veluwezoom, ondersteund door de Raad van Kerken Veluwezoom. Op 29 juni komt ze  nogmaals naar onze regio en wel op uitnodiging van het Groene Team van de Protestantse Gemeente in Velp en in samenwerking met boekhandel Jansen & de Feijter.  

Het is de hoop dat haar lezing dit keer het startsein zal zijn om van praten naar gezamenlijke actie te  gaan, van Groen Denken naar Groen Doen. De start ook van een brede samenwerking tussen de  kerkelijke gemeentes en de burgerlijke gemeentes in Rheden, Rozendaal en Arnhem, en met  maatschappelijke organisaties, scholen, ondernemingen … kortom iedereen in onze mooie  Veluwezoom, die milieu, natuur en klimaat een warm hart toedraagt.  

Dit is een hartelijke uitnodiging om op 29 juni naar de monumentale Grote Kerk in Velp te komen.  Stap over de drempel en laat je inspireren door Trees van Montfoort. 

  • Lezing door Lezing door Trees van Montfoort
  • Datum en tijd: 29 juni, van 15.00 tot 17.00 uur 
  • Plaats: Grote Kerk, Kerkstraat 32 in Velp 
  • Opgave: p.m. 
  • Contact: [email protected]

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen