Buitenvoorstelling over armoede op Krajicek Playground in Velp Zuid

Foto: Stichting Alles Voor Sport

VELP – Afgelopen woensdagmiddag was er een zomerse buitenvoorstelling over armoede op het Krajicek Playground in Velp Zuid. Een voorstelling over (on)zichtbare armoede onder jongeren, gebaseerd op ervaringen van Rhedense jongeren zelf.

Het publiek, jong en oud, genoot van de zomerse voorstelling op het Krajicek Playground bij Buurthuis De Poort in Velp-Zuid.

‘Wat is armoede en wat is de impact ervan op je kinderen?’

Een vraag waar je niet graag over nadenkt. Toch beïnvloedt het meer gezinnen dan je denkt. Reden genoeg voor Stichting Alles voor Sport in samenwerking met Buurthuis De Poort, om dit thema op verrassende wijze bespreekbaar te maken. Zo werd op woensdagavond 29 juni in de buitenlucht de voorstelling ‘Bij Mij Thuis’ van Theater AanZ gespeeld.

De acteurs van Theater AanZ speelden jongeren met elk hun eigen verhaal. Ze praatten over vriendschap, vertrouwen, erbij willen horen en net zo willen zijn als anderen. Maar ook hoe  schaamte over je thuissituatie, de situatie nog lastiger maakt. De acteurs wisten dit alles sterk te verwoorden. Bij momenten was het muisstil onder de toeschouwers. Aan het eind gingen de acteurs en publiek met elkaar in gesprek. Vooral de blauwe brief op de deurmat was voor velen herkenbaar. Maar ook dat armoede meer is dan gebrek aan geld alleen. Waaronder de impact van sociale- en emotionele armoede op het welzijn, kansen en de ontwikkeling van kinderen.

De voorstelling is onderdeel van een breder samenwerkingsverband om bewonersinitiatieven voor en door de wijk te versterken. Diverse bewoners, Stichting Alles Voor Sport, Buurthuis De Poort, Sportbedrijf Rheden, Krajicek Foundation, Cultuurbedrijf RIQQ, Theater AanZ en andere partijen zijn al in gesprek met elkaar over een vervolg. De voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Preventieakkoord Samen Sterker Gezond.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen