Daan Pot wint brons bij NK onder de 18

Foto: Judoschool Pot

DIEREN/BRUMMEN/EERBEEK – Daan Pot heeft zaterdag 2 juli bij het NK judo onder de 18 jaar in Den Haag de bronzen medaille gewonnen. De judoka van Judoschool Pot, had een bijzondere dag.

Tijdens zijn eerste partij blokkeerde zijn schouder en werd de EHBO op de mat er bij geroepen. Ondanks dat hij wel verder wilde judoën, mocht hij van de arbitrage de wedstrijd niet voortzetten, vanwege de regel dat de EHBO op de mat was geweest.

Daan Pot vertelt:

“Dat was wel even een tegenvaller. Ik kwam die dag als favoriet om het goud binnen te halen. Nu was dat niet meer mogelijk. Ik kon nog wel met pijn via de herkansingen doorgaan met het toernooi, maar dan was alleen een derde plaats nog het hoogst haalbare die dag. ”

Judoka Pot heeft in overleg met zijn coach/vader, toch besloten om verder te gaan en per partij maar te kijken hoe het gaat. In de herkansing heeft judoka Pot daarna alle vijf partijen binnen korte tijd overtuigend gewonnen en daarmee uiteindelijk het brons binnengehaald. De partij om brons werd zelfs binnen 5 seconde gewonnen met een worp waarop Pot al een jaar op geoefend had.

Pot is ondanks brons als eindresultaat toch tevreden:

“Vandaag had een kroon op het werk van de afgelopen jaren moeten worden. Toch voelt de prestatie van vandaag wel zo. Ondanks het voorval in de eerste wedstrijd en mijn schouder heb ik bij alle andere partijen overtuigend laten zien dat ik als judoka maar ook wij als judoschool bij de Nederlandse top horen. Alle trainingen van de afgelopen jaren op de club en op Topsportcentrum Papendal, maar vooral om als enige judoka uit het Oosten van het land deze prestaties te leveren geeft veel voldoening.”

Judoka Pot is nu gevraagd voor het internationale juniorentraject. Daar zal hij zich weer als jongste deelnemer moeten gaan presteren. Pot eindigt met de woorden: “Ik ben niet anders gewend om samen met mijn vader tegen alle verwachtingen in mij constant te moeten bewijzen. Wij gaan het komende jaar vooral inzetten op het ontwikkelen van kracht en nieuwe judotechnieken om onze tegenstanders te blijven verrassen.”

Kijk voor meer informatie ook op: http://judoschoolpot.nl/

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen