Feestelijke première Knor in Focus Arnhem op 10 juli

Foto:

ARNHEM – Op zondagmiddag 10 juli organiseert Focus Filmtheater een feestelijke première van de Nederlandse stopmotionspeelfilm Knor van regisseur Mascha Halberstad. Zij heeft de film gemaakt in de Arnhemse Holy Motion Studio.

De film gaat over een meisje dat van haar opa uit Amerika het biggetje Knor krijgt. Deze aandoenlijke, grappige familiefilm is gebaseerd op het boek De Wraak van Knor van Tosca Menten (Dummie de Mummie).

Voor- en achteraf

Na de première krijgen kinderen de kans om Halberstad en Menten vragen te stellen tijdens een speciale kinderpersconferentie. Ook zijn er vooraf (vanaf 13.30 uur) leuke activiteiten in en voor Focus, waaronder een varkentjesrace, Knorretje prik, een Knor knutselhoek. photobooth, mini-expo, broodjes vegaworst en meer. De kaartverkoop is gestart: www.focusarnhem.nl.

Eerste Nederlandse stopmotionanimatiespeelfilm ooit

In Knor krijgt Babs voor haar negende verjaardag van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens… Geschikt voor de hele familie, vanaf zes jaar.
Knor is de eerste Nederlandse stopmotionanimatiespeelfilm ooit gemaakt. De film ging in première tijdens het filmfestival van Berlijn in februari 2022 en werd lovend ontvangen.

Opa is van een stem voorzien door Kees Prins, Babs door Hiba Ghafry. Ook Jelka van Houten (Babs moeder), Loes Luca (Babs’ aan haar rode Canta vergroeide tante) en Alex Klaasen (hondentrainer) maken deel uit van de Nederlandse stemcast. Het scenario is geschreven door Fiona van Heemstra (De avonturen van Pim en Pom, Vos en Haas).

Regisseur Mascha Halberstad

Regisseur Mascha Halberstad maakt animatie- en stop-motionfilms. Ze studeerde af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en maakte onder andere Vos en Haas en Munya in mij. In 2015 regisseerde ze de videoclip Wild Frontier, van de Britse band The Prodigy. In 2020 opende ze samen met producent Marleen Slot de animatiestudio Holy Motion in Arnhem, waar Knor tot leven kwam.

Focus Filmtheater

Grenzeloze filmliefde, altijd een prachtprogramma, vijf filmzalen, een sfeervol café, zonnig terras en openluchtvertoningen op het dak; dat is Focus Filmtheater Arnhem. Het filmtheater bevindt zich aan het Audrey Hepburnplein middenin de stad, en biedt een afwisselend aanbod van actuele films en speciale evenementen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen