Sidney Waerts maakt van gemaal Doesburg een kunstobject

DOESBURG – Vrijdag 8 juli opende wethouder Stan Hillenaar officieel het kunstwerk op het gemaal van  Doesburg aan de Barend Ubbinkweg. De schildering van een slechtvalk en vissen is  gemaakt door Nederlandse kunstenaar Sidney Waerts en is onderdeel van de Silo Art Tour Achterhoek.

Wethouder Stan Hillenaar en het hoofd van Waterschap Rijn en IJssel Gelderland gaven elkaar de hand voor het gemaal waarop kunstenaar Sidney Waert een schildering had gemaakt van de slechtvalk en een aantal vissen. Helaas kon kunstenaar Sidney Waert hier zelf niet bij aanwezig zijn. Op de groepsfoto staan alle mensen die er aan meegewerkt hebben dit mogelijk te maken.

Door heel de Achterhoek zijn er muurschilderingen van het project Silo Art Tour. Doesburg  kreeg afgelopen maand ook een kunstwerk. Voor het werk haalde kunstenaar Sidney Waerts  inspiratie uit de ontmoeting tussen stad en natuur. De slechtvalk neemt een imposante plek in  op het kunstwerk. De lievelingsvogel van Waerts heeft al jaren een nest in de Doesburgs  Martinitoren. De vissen verwijzen naar het water. Bij Doesburg stroomt de Oude IJssel in de  IJssel. Historisch gezien was dit punt van groot belang voor de handel. Recent is er een van de grootste vispassages van Nederland gebouwd met als doel om de biodiversiteit in de Oude  IJssel te verbeteren. De natuur en de stad zijn in Doesburg met elkaar verbonden.  

Het proces volgen

Nog tot het einde van de zomer wordt gewerkt aan het realiseren van nieuwe kunstwerken in de  Achterhoek. In totaal worden in tien Achterhoekse gemeenten schuren, silo’s en andere  agrarische objecten getransformeerd tot kunstwerken. De kunstwerken zijn aan elkaar verbonden door fiets- en autoroutes.  

Samenwerken op z’n Achterhoeks

Het realiseren van de kunstwerken is mogelijk dankzij de betrokkenheid van meer dan 30  partijen, waaronder Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek, LEADER Achterhoek, Stichting Pak  4An en 10 gemeenten. Met de Silo Art Tour willen we de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van  de Achterhoek vergroten en identiteit en trots van deze streek versterken.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Sidney Waerts maakt van gemaal Doesburg een kunstobject

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen