Feestelijke opening 1e Kerkmarkt Dieren op 15 juli

Foto: Ria van Voorst-Lockhorst

DIEREN – Al vele jaren wordt in de zomermaanden gedurende 10 weken iedere vrijdagmorgen de Kerkmarkt gehouden in/bij de Ontmoetingskerk in Dieren.

Er wordt groente, fruit, etc. te koop aangeboden dat biologisch is geteeld, ook eigengemaakte jam/gelei etc. is te koop. Verder worden plantenstekjes/planten die zelf zijn opgekweekt verkocht en een creatieve medewerkster schenkt zelfgemaakte tassen en in de coronatijd ook zelfgemaakte mond/neus-maskers voor de verkoop. Te veel om zo even op te noemen, de organisatie nodigt iedereen met plezier uit zelf eens te komen kijken op de weekmarkt.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Kerkmarkt Dieren - Ria van Voorst-Lockhorst

Er is gelegenheid om een kopje koffie of thee met zelfgemaakt gebak/koek te kopen en elkaar te ontmoeten. Dit voorziet duidelijk in een behoefte, met name in de zomermaanden voor ouderen.

De organisatie vindt het fijn dat via de ‘Ik buurt mee!’-vouchers van de gemeente Rheden dit project kan worden ondersteund door middel van de aanschaf van kramen en het in de zomer uitreiken van vakantietassen aan kinderen van minderdraagkrachtige ouders.

Daarom heeft de organisatie wethouder Klomberg bereid gevonden om op vrijdag 15 juli de eerste Kerkmarkt officieel te komen openen. De opening is om 10.00 uur en iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Kerkmarkt Dieren - Ria van Voorst-Lockhorst

De kerkmarkt wordt gehouden iedere vrijdag vanaf vrijdag 15 juli t/m vrijdag 16 september van 10.00 – 11.30 uur in/bij de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan te Dieren.

De opbrengst van de Kerkmarkt is bestemd voor het project van Kerk in Actie – Colombia/Bogotá; via Stichting De Kleine Arbeider werkende kinderen ondersteunen bij opvang en opvoeding.

Werkgroep Kerk in Actie Dieren, Spankeren e.o. is vanuit de protestantse kerken in Dieren en Spankeren/Laag Soeren actief o.a. op het terrein van milieu en duurzaamheid (Ontmoetingskerk is Groene Kerk en Fairtrade Kerk)

(Foto’s: Ria van Voorst-Lockhorst)

Kerkmarkt Dieren - Ria van Voorst-Lockhorst

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen