Expositie van drie beeldend kunstenaars in Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Met als titel ‘Aangeraakt’ presenteert Nieuwe Ruimte, het Rhedens podium voor beeldende kunst, van 17 juli t/m 14 augustus een expositie met werk van drie beeldend kunstenaars in haar expositielocatie aan de Oranjestraat 36a in Velp.

Deze maand is Jolanda Verstegen de ‘kunstenaar van de maand’. Zij nodigde twee collega’s uit om mee te exposeren: Marieke Laverman en Nicoline Nieuwenhuis.

Het werk dat Jolanda Verstegen maakt nodigt vaak uit om te worden aangeraakt. Misschien komt dat door het gebruik van textiele materialen. Zij noemt haar werk dan ook ‘aaibare kunst’ en beweegt zich daarbij tussen het maken van schilderijen, collages en objecten veelal in gecombineerde technieken. Schilderen op doek met acrylverf en op zijden stoffen met zijde verf. Zo borduurt zij haar schilderijen en gebruikt de naaimachine om papier te bewerken. Verstegen studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ‘s-Hertogenbosch, afdeling modevormgeving.

Marieke Laverman biedt een blik op de schoonheid van de natuur. Met haar schilderwerk laat ze stukjes daarvan zien. Laverman vindt haar inspiratie vooral in kleurvlekken. Van de ene vlek groeit vanzelf een andere, en nog een. Juist daarom liggen haar onderwerpen dicht bij organische vormen zoals bloemen, bomen, de natuurlijk omgeving. De onderwerpen variëren van heel klein, als een zandkorreltje of bloempje, tot landschappen en riviergezichten.

Aangeraakt door de natuur om haar heen schildert keramist Nicoline Nieuwenhuis met gekleurde kleislibs haar natuurimpressies op de nog vochtige huid van de kom of de vaas. Na de eerste stook komt er een mat transparant glazuur over heen en wordt het nog een keer gebakken op 1050 graden.
Met het gelaagde gebruik van verschillende soorten rivierklei, scherven en gruis krijgt de huid van het object een weerbarstige structuur. Nicoline ziet haar kommen en vazen als perfecte dragers van haar schilderingen met grafische elementen. Natuur inspireert haar, iedere dag is verschillend met de beweging van de seizoenen en veranderingen van het weer.

De expositie wordt op zondag 17 juli 2022 geopend om 15.00 uur op het Guus Dijkhuizenplantsoen, naast het Oranjeplein in Velp. De expositie is elke zondag te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Gratis entree.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen