Eerste van 10 kerkmarkten Dieren nu van start

DIEREN – Vrijdag 15 juli werd de eerste kerkmarkt bij de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan in Dieren officieel om 10.00 uur geopend door wethouder Dorus Klomberg van gemeente Rheden.

Vele belangstellenden waren bijeen gekomen bij de kerkmarkt, zij werden welkom geheten door voorzitter Stef Nieuwland van de Werkgroep Kerk in Actie Dieren-Spankeren.

“Ik ben blij dat u in zo’n grote getallen hier bijeen bent gekomen. Dat geeft aan dat er veel belangstelling is voor het verhandelen en kopen van groente, fruit, aardappelen enzovoort, rechtstreeks van mensen met een moestuin die een overschot hebben van bepaalde groente of fruit en allemaal biologisch geteeld. De markt zal tien keer, één keer per week, gehouden worden van 10.00 tot 11.30 uur. Tevens er gelegenheid een kop koffie- thee te drinken  met zelfgemaakt gebak of koek erbij”.

Mocht er groente of fruit, overblijven dan zal dit in tassen verdeeld worden en uitgedeeld worden aan de minderbedeelden.

Dorus Klomberg van de gemeente Rheden:

Ik feliciteer iedereen met dit mooie project, ik heb begrepen dat het geld voor de kramen om de groenten uit te stallen bijeen is gebracht door de ‘Ik buurt Mee cheques van 7.50 euro’ te verzilveren. Dus in principe heeft de gemeente Rheden hier ook haar bijdrage aan geleverd.”

Voordat de wethouder de markt officieel opende ontving hij van de voorzitter een waardebon van 7,50 om te besteden op de markt.

“Ik vind het een mooi gebaar van u maar dan betaal ik alsnog zelf niks aan de groenten. Ik zal daarom daarnaast dus zelf groente uit eigen zak kopen om het doel te spekken. En dan is de markt nu geopend. Succes!”

De markt is opgezet door de Werkgroep Kerk in Actie Dieren, Spankeren. De opbrengst van de Kerkmarkt is bestemd voor het project van Kerk in Actie – Colombia/Bogotá. Via Stichting De Kleine Arbeider worden werkende kinderen ondersteund bij opvang en opvoeding.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen