Buiten schaken kan nu ook op Calluna, bij Grand Café Theothorne

DIEREN – Op zaterdag 16 juli werd om 11.00 uur een vaste schaaktafel op het terras van Grand Café Theothorne feestelijk in gebruik genomen. De voorzitter van het Buurtschap Dieren, Albert Lentink, onthulde de tafel waarna wethouder Dorus Klomberg van gemeente Rheden de eerste zet deed in een schaakspel tegen het jongste lid van de vereniging.

Daarna kon iedereen die het wilde met een kopje koffie en een gebakje een partijtje schaken. Een leuke bijkomstigheid is dat Dieren onder schakers bekend staat om het jaarlijkse Nederlandse Kampioenschap Schaken. Een onderdeel daarvan, het verteranentoernooi, start ook op 16 juli.

Samen buiten schaken, Urban chess, is populair

Samen buiten in de openbare ruimte schaken is aan een flinke opmars bezig. Op steeds meer plaatsen verschijnen schaaktafels. De schaaktafel op Calluna is de tweede tafel in Dieren. In Dieren-Zuid staat er n.l. ook al één. Dat er nu op Calluna een schaaktafel staat is een initiatief van Schaakvereniging Theothorne. Mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van het Buurtschap Dieren en door de samenwerking met het Cultureel Centrum Theothorne. Buiten schaken brengt mensen bij elkaar en verbindt. Zodra omstanders zien dat er geschaakt wordt, ontstaat er al snel een praatje: “wie staat beter, wie gaat winnen, is schaken moeilijk?’

Schaken is een leuk spel en voor alle leeftijden

Naast de sociale aspecten zijn (denk)sporten zeer belangrijk. Je hersenen zijn net spieren die ook getraind moeten worden. Schaken is een leuk spelletje dat je brein ontwikkelt en je mentaal fit houdt.  Inwoners van Dieren die schaken leuk vinden kunnen dit vanaf zaterdag de 16de buiten op Calluna doen. De schaakstukken zijn aan de bar van Grand Café Theothorne af te halen. Binnenschaken blijft natuurlijk mogelijk bij Schaakvereniging Theothorne in de Oase. De schaakvereniging organiseert  schaakcursussen aan volwassenen en aan kinderen. Zie hun website www.svtheothorne.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen