Expositie 10 jaar Rijnstate Vriendenfonds te bekijken in de ontvangsthal van het ziekenhuis

Jolande van der Kemp, manager Fondsenwerving van Rijnstate, is blij met de expositie.
Jolande van der Kemp, manager Fondsenwerving van Rijnstate, is blij met de expositie.
Foto: Rijnstate Vriendenfonds

ARNHEM – Bezoekers van Rijnstate Arnhem kunnen vanaf heden tot 1 oktober een unieke expositie in de ontvangsthal van het ziekenhuis bewonderen.

Deze ‘10 jaar Rijnstate Vriendenfonds expositie’ geeft in woord en beeld een selectie weer van de projecten, onderzoeken en voorzieningen die het Rijnstate Vriendenfonds de afgelopen tien jaar voor de patiënten van Rijnstate heeft weten te realiseren.

Jolande van der Kemp, manager fondsenwerving Rijnstate Vriendenfonds: “Dit jubileumjaar is hèt moment om terug te blikken. Met deze expositie maken we in één oogopslag zichtbaar waar we ons als goed doel voor inzetten en hoe waardevol de steun van onze donateurs voor onze patiënten is. Iets om trots op te zijn!”

Van der Kemp legt uit: “Niemand wil in het ziekenhuis opgenomen worden. Maar soms heb je geen keus. Gelukkig kun je altijd rekenen op de beste zorg en behandeling; voor jezelf, je kind, een familielid, een medewerker, een vriend(in) of bekende. Daarnaast willen wij het verblijf zo aangenaam mogelijk maken, voor onze patiënten én voor hun naasten die op bezoek komen. Als Rijnstate Vriendenfonds zetten we ons dagelijks in om patiëntenvoorzieningen mogelijk te maken die niet gefinancierd kunnen worden vanuit de ziekenhuisbudgetten. “

Waardevolle voorzieningen

In de afgelopen tien jaar heeft het Rijnstate Vriendenfonds samen met de steun van haar donateurs, sponsoren en bedrijfsvrienden vele voorzieningen en onderzoeken mogelijk gemaakt. Voorzieningen die van grote waarde zijn voor patiënten en hun naasten, en hun verblijf in het ziekenhuis veraangenamen. Denk aan een bedfiets op de Intensive Care, zodat IC-patiënten op bed kunnen bewegen en werken aan hun herstel.

Maar ook bij grotere projecten was de bijdrage van donateurs beslissend voor de daadwerkelijke uitvoering. Zo is het mogelijk om dit jaar te starten met de bouw van een unieke beweeg- en beleeftuin voor patiënten met kanker en kwetsbare oudere patiënten. Een project dat zonder de belangrijke financiële steun van donateurs niet van de grond had kunnen komen.

Het fonds draagt met steun van haar donateurs ook bij aan belangrijk onderzoek door artsen en onderzoekers binnen Rijnstate. Zij kunnen met bijdrages vanuit het Vriendenfonds onder andere belangrijke pilot onderzoeken (start-ups) opzetten, wat vaak een vliegwieleffect creëert; met de resultaten van dit soort pilots kunnen daarna weer grotere vervolgsubsidies worden binnengehaald bij andere subsidieverstrekkers. Onderzoek is onmisbaar om nieuwe en betere behandelingen mogelijk te maken en draagt bij aan nóg betere zorg en betere vooruitzichten voor patiënten.

Ambities

Van der Kemp geeft aan dat na deze tien eerste succesvolle jaren, het Rijnstate Vriendenfonds nog steeds overloopt van ambitie: “Ook voor nu en in de toekomst zijn er nog veel wensen die we voor onze patiënten in vervulling willen laten gaan. Zoals een fietslabyrint voor de Dialyse afdeling en de afdeling Psychiatrie, een uniek speelterras voor ons Kindercentrum, waarvoor we onlangs een speciale actie opgezet hebben, en extra onderzoek naar betere behandeling van kanker. Daarvoor blijven we ons inzetten en blijft de steun van onze donateurs van groot belang.”

Kijk voor de digitale versie van de expositie van het Rijnstate Vriendenfonds op: https://rijnstatevriendenfonds.nl/10-jaar-rijnstate-vriendenfonds

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen