Concertgebouworkest Young speelt in Openluchttheater De Pinkenberg

VELP/ROZENDAAL – Zaterdag 13 augustus gaf het koper- en houtblazers van Concertgebouworkest Young een optreden in het Openluchttheater De Pinkenberg aan de Kluizenaarsweg in Rozendaal.

De rond 80 aanwezige muziekliefhebbers genoten van de werken van onder andere Bruckner, Gabrieli, Crespo, Nielsen, Barber, en Rota. De koperblazers spelend onder leiding van Perry Hoogendijk en de houtblazers onder leiding van Helma van den Brink en Arno Piters.

Concertgebouworkest Young is vooral bedoeld voor verborgen talenten: jonge musici die een steuntje in de rug verdienen en die te weinig zichtbaar zijn in de Europese orkesten. Young 2022 vindt plaats van 4 tot en met 21 augustus 2022 en staat onder leiding van Gustavo Gimeno.

Summer school

Tijdens de Young summer school volgen de jongeren een intensief programma. Naast de orkestrepetities, oefenen ze per instrumentengroep, worden ze gecoacht in kamermuziek en volgen ze masterclasses. Allemaal onder leiding van musici van het Concertgebouworkest. Het optreden begon om 11.00 uur  met een korte pauze om 11.45 en eindigde om 13.00 uur. En was georganiseerd door Cultuurbedrijf RIQQ.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Concertgebouworkest Young speelt in Openluchttheater De Pinkenberg

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen