Lezing en muzikale voorstelling “SPOREN”

Foto: rheden.nieuws.nl

ELLECOM – Sporen! in Ellecom op zondagmiddag 4 september is (voorlopig) de laatste voorstelling die in 2022 wordt gespeeld, maar is wel direct een heel bijzondere belevenis.

Als locatie hebben ze gekozen voor de voormalige SS- traingshal in Ellecom. De hal was onderdeel van een opleidingscentrum voor Nederlandse SS-ers. De fundering voor het gebouw werd door 139 Joodse dwangarbeiders aangelegd, onder vreselijke omstandigheden. De werkzaamheden begonnen op 3 september 1942, 80 jaar voor deze voorstelling!

De landelijk bekende sporthistoricus Jurryt van de Vooren zal voorafgaand aan de voorstelling vanaf 13:30 uur over de geschiedenis van sport in de oorlog, in Ellecom en daarbuiten, een presentatie houden op het terrein bij de trainingshal/turnhal en Avegoor.

Voorstelling “Sporen”

De sporen naar vrijheid zijn onuitwisbaar. Hebben we in het verleden de juiste keuzes gemaakt en zijn we werkelijk vrij? Onder leiding van Hildo Flierman gaat Ensemble Somme Noord, met het professionele Minerva Strijkkwartet in de gelederen, in een theatervoorstelling met muziek, zang en dans op zoek naar een antwoord op deze vraag.

De voorstelling wordt als indrukwekkend en deels confronterend ervaren, en is mede daardoor minder geschikt voor kinderen onder 12 jaar.

Meer informatie over de voorstelling klik hier.
Kaartverkoop voor Ellecom, met korting voor leden van Ellecoms Belang.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen