Help je mee om jongeren de weg te wijzen?

Foto: oco

RHEDEN – Iedere inwoner met een zorg- of ondersteuningsvraag heeft recht op Onafhankelijke Cliëntondersteuning (afgekort OCO). Een OCO geeft onafhankelijk advies en ondersteuning.

Zij kunnen helpen met oplossen van problemen of gesprekken met gemeente, hulpverlener en instelling. En ze geven advies over zorg, meedoen in de arbeidsmarkt en passend onderwijs.

Ook jongeren (en hun ouders) hebben recht op Onafhankelijke Clientondersteuning (OCO), maar maken er weinig gebruik van.

Het gevaar is dat jongeren te lang blijven rondlopen met een vraag om hulp die steeds groter wordt. Terwijl een OCO juist zo goed en in een vroeg stadium kan helpen.

De Gemeente Rheden vindt het belangrijk dat jongeren bekender worden met OCO.

Daarom is in samenwerking met Het JongerenNetwerk van Zorgbelang Inclusief, MEE Gelderse Poort, KOPP-zorgen en Ervaar MEE bijgevoegd filmpje gemaakt voor en door jongeren. Het is de bedoeling deze te verspreiden op belangrijke plekken in de gemeente bijvoorbeeld op tv-schermen op scholen en huisartsen en via social mediakanalen en digitale nieuwsbrieven.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen