Er komt een opvanglocatie voor vluchtelingen uit de Oekraïne in Velp bij

Foto: rheden.nieuws Theo-Jansen

VELP – In ons land hebben we te maken met een opgave met betrekking tot de komst en het verblijf van vluchtelingen uit Oekraïne. Om de huidige instroom van vluchtelingen in goede banen te kunnen leiden, voorzien verschillende gemeenten in Nederland in tijdelijke huisvesting, zo ook in de gemeente Rheden.

Er wordt in Velp nog een opvanglocatie geopend.

Met het oog op leegstandsbeheer wordt er in het pand aan de Vijverlaan 19 in Velp tijdelijk opvang verleend aan vluchtelingen uit Oekraïne. Het gaat om een leegstaand pand waar eerder een zorginstelling in heeft gezeten. Dit pand wordt opgeknapt zodat er tijdelijk vluchtelingen uit Oekraïne gehuisvest kunnen worden.

Het pand is inzetbaar als opvanglocatie voor de periode van minimaal 1 jaar. Het streven is om in het pand op 12 september 2022 de eerste 12 vluchtelingen op te vangen. Vanwege onzekerheid over het vinden van een geschikte aannemer, is het lastig in te schatten wat de status van de verbouwing is op dat moment.

Het pand biedt ruimte voor maximaal 40 vluchtelingen. Zodra de verbouwing klaar is, kunnen er stapsgewijs meer vluchtelingen opvangen worden. Direct omwonenden zijn hierover per brief geïnformeerd.

Bron: gemeente Rheden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen