Buitenwerkdag bij melkveehouderij De Elzenhof in Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Zaterdag 24 september 2022 zijn vrijwilligers welkom om samen aan de slag te gaan met landschapsonderhoud op melkveehouderij De Elzenhof in Velp.

Vrijwilligers, buren en dorpsgenoten zijn vanaf 10.00 uur welkom. Op deze ochtend zal er gesnoeid worden in de buitenlucht en worden braamstruiken langs de bosrand verwijderd. Voor koek en zopie wordt gezorgd. Aanmelden voor de werkdag kan via slgelderland.nl/projecten/boerderijwerkgroep-de-elzenhof .

Uniek melkveebedrijf op een prachtige locatie

De Elzenhof is een bijzonder bedrijf. De boerderij ligt in het open gebied tussen de bossen van de Veluwe en de uiterwaarden van de IJssel. De grond is deels gelegen op Landgoed Biljoen. Langs de percelen staan verschillende knotbomen en de akkers worden omzoomd door bloemrijke akkerranden.

In omschakeling naar biologisch

Wilco en Rosan Nieuwenhuis runnen een melkveebedrijf met 130 koeien. Ze hebben 130 hectare grond in gebruik, waarvan 40 hectare natuur is en 15 hectare graanakkers met bijzondere akkerkruiden. Momenteel is De Elzenhof in omschakeling naar een biologische bedrijfsvoering. Wilco: ‘Wij willen meer met de natuur samenwerken. We zien het als uitdaging om op de biologische manier een boerenbedrijf te runnen.’

Buitenwerkdagen voor bewoners van Velp en Rheden

De Elzenhof wil meer aan natuurversterking doen, zoals aanplant, maar dat vraagt ook onderhoud. Graag zouden Wilco en Rosan bewoners uit de omgeving hierbij betrekken. Met de buitenwerkdagen hopen ze wat meer helpende handjes te krijgen.

Dit is één van de buitenwerkdagen waarvoor Wilco en Rosan bewoners van Velp en Rheden uitnodigen. Het worden gezellige dagen waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel tijd mee wil komen helpen op de boerderij. Deze eerste werkdag is vrijblijvend om eens te komen kennismaken. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom.

Aanmelden

Aanmelden voor de werkdag kan via slgelderland.nl/projecten/boerderijwerkgroep-de-elzenhof. Na aanmelding ontvang je een mail met details over het tijdstip en de locatie.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen