Filosofen als bron van inspiratie voor levenskunst

Foto: Peter Schmitz

VELP – Het lijkt wel de tijd van de crises. Denk aan corona, het klimaat en Oekraïne. Je hebt er niet om gevraagd, maar ze zijn er. Een uitweg lijkt voorlopig niet in zicht.

Ook vroeger in de Oudheid was er van alles loos dat het leven moeilijk maakte. Gelukkig waren er toen ook filosofen die nadachten over hoe je daarmee om kunt gaan. Oplossen in je eentje lukt niet, maar je kunt wel een houding aanleren die jouw leven draaglijk maakt en houdt. Dat noemden ze Levenskunst.  Ook latere denkers bedachten manieren om het hoofd te bieden aan crises.

In de cursus “Levenskunst volgens oude en moderne filosofen” die dit najaar op zes maandagavonden in de Paperclip in Velp wordt gegeven lezen we fragmenten van dergelijke filosofen. Naast (korte) inleidingen door Peter Schmitz van Denkkracht (foto), zullen we vooral met elkaar in gesprek gaan.

Onze eigen levensvragen vormen daarvoor de basis, en de gelezen filosofen als inspiratiebronnen voor de mogelijke antwoorden.

Voor meer info en aanmelden zie paperclipvelp.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen