De Ik buurt mee!-waardecheque’s valt weer op uw deurmat

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Ik buurt mee! het platform voor inwonersinitiatieven van gemeente Rheden bestaat al weer drie jaar. In die tijd zijn er door inwoners meer dan 250 (!) initiatieven aangemeld. Samen maken zij de gemeente Rheden nog leuker, mooier en veiliger.

Succesvolle ronde

De eerste ronde van 2022 liep van 15 april tot en met 28 mei. In deze ronde zijn er 60 initiatieven gestart, waarvan inmiddels de helft voldoende gespaard heeft om het initiatief uit te kunnen voeren. Van de 21.329 cheques die zijn uitgegeven in deze ronde, zijn er 7.470 (35%) ingezet.

Naast initiatieven om samen met buurtgenoten de wijk te vergroenen en op te vrolijken, is er steeds meer aandacht voor de biodiversiteit. Dat zie je bijvoorbeeld terug in een Plukbos, voedselbos en belevingstuin, en ook in mooie initiatieven voor insectenhotels en nestkastjes. Wat verder opvalt is de toename van initiatieven die bijdragen aan “ontmoeting en sociale contacten”. Denk aan traditionele buurt- en straatdagen, maar ook buurtbankjes en picknicktafels waar mensen in wijk bij elkaar kunnen komen voor een praatje. Het wegvallen van veel coronamaatregelen zal hier zeker aan hebben bijgedragen.

Ik buurt mee!-waardecheque - gemeente Rheden

Grafiek: Verdeling initiatieven per thema

Meld uw initiatief aan!

Bent u inwoner van gemeente Rheden en heeft u ook een goed idee voor uw buurt? Wacht dan niet en meldt uw initiatief nu al aan op www.ikbuurtmee.nl.

Nieuwe ronde start op 21 oktober

Vrijdag 21 oktober valt de nieuwe Ik buurt mee!-waardecheque t.w.v. € 7,50 bij alle huishoudens in de gemeente Rheden op de deurmat. Deze cheque kan tot en met 3 december aan een initiatief naar keuze worden gedoneerd of geactiveerd. Als de waardecheque is geactiveerd, kunt u de € 7,50  ook na 3 december aan een buurtinitiatief doneren.

Wethouder Dorus Klomberg

“Ook de komende 4 jaar willen we verder met Ik buurt mee! Dichterbij is niet voor niets één van de drie pijlers in het coalitieakkoord. Als wethouder Inwonersparticipatie vind ik het belangrijk dat inwoners meer invloed hebben op hun leefomgeving, dat vergroot de betrokkenheid bij de buurt. Ik buurt mee! past helemaal in die visie.”

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen