OMD 2022: Villa de Warthburg Velp

VELP – Zondag 11 september 2022 was tijdens de Open monumentendag ook de Villa de Warthburg aan de Boulevard 11 in Velp te bezichtigen. Deze werd druk bezocht.

De oud-burgemeester van Klundert, P. van Stolk, gaf E.J.M. Muis de opdracht een villa met schuurtje te ontwerpen, geïnspireerd op het 17de -eeuwse raadhuis van Klundert. De villa werd gebouwd in de late Neo-Hollandse Renaissancestijl. Kenmerkend van deze bouwstijl zijn de goed zichtbare trapgevels.
Het pand ligt in het villapark Overbeek. In de achtertuin bevindt zich het schuurtje dat evenals het woonhuis een trapgevel heeft.

Het pand bezit nog oorspronkelijke elementen als trappenhuis, paneeldeuren, schoorsteenmantels en plafonds met balken. Het schuurtje is ook in de Neo-Hollandse Renaissancestijl ontworpen en verkeert nog in prima staat.

Duurzaam duurt het langst. De huidige eigenaren van de Wartburg willen het pand zo duurzaam mogelijk isoleren en opknappen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s

(Bron: https://www.openmonumentendag.nl/monument/villa-de-wartburg/)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen