Geslaagde Opruimactie World Cleanup Day Dieren-West

DIEREN – Zaterdag 17 september was het World Cleanup Day. Wereldwijd trekken inwoners op deze dag de straten op om het zwerfvuil in hun leefomgeving te verwijderen. Ook in de gemeente Rheden waren dit jaar veel inwoners actief. In Velp en in Dieren-West vonden 2 grote opschoonacties plaats, gecoördineerd door “Heel Velp Schoon” en “De Coöperatieve vereniging Dieren-West”.

Ondanks het wisselvallige weer was er een grote opkomst. Wethouders Dorus Klomberg en Ronald ter Hoeven waren aanwezig om de gelederen te versterken. Vanuit de gemeente werden opschoonmaterialen, drinken, fruit en versnaperingen aangeboden. “Het Trefpunt” in Velp en “De Ontmoetingskerk” in Dieren West verzorgden voor alle deelnemers een warm kopje koffie/thee bij de start.

De sfeer was goed en de deelnemers enthousiast en gemotiveerd. In totaal zijn er ruim 30 vuilniszakken met zwerfafval ingezameld. Met name de grote hoeveelheid sigarettenfilters, drank- en fastfood verpakkingen vielen op. Iedereen heel erg bedankt voor jullie bijdrage aan deze geslaagde dag!

Ik buurt Mee!

Wilt u ook vrijblijvend een handje helpen om het zwerfafval in onze gemeente aan te pakken? Wij voorzien u graag van opschoonmaterialen. Neem voor meer informatie contact met ons op via [email protected] of bezoek de informatieavond zwerfafval op 19 oktober a.s. in het Dorpshuis in Rheden.

In Dieren deden 22 deelnemers mee, Dorus Klomberg was als wethouder aanwezig, de gemeente heeft de opschoonmaterialen, drinken, fruit en versnaperingen ter beschikking gesteld. Er werden 15 vuilniszakken ingezameld. De Ontmoetingskerk in Dieren verzorgde koffie/thee bij de start (waar overigens wel een vergoeding voor wordt betaald).

Meest opvallende items:

Een volle fles whiskey, grote hoeveelheid sigarettenfilters, volle voedselverpakkingen vermoedelijk afkomstig uit een buurtkastje en een taartschep.

Over het algemeen was de woonwijk in Dieren West relatief schoon. Bij de volgende actie op de Landelijke Opschoondag doet de buurtvereniging ook weer mee. Dan wordt gekozen voor het winkelcentrum, scholen en het station in Dieren.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen