Twee lezingen over LHBTIQ+ bij Boekhandel Jansen & de Feijter Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Het thema gender is actueel in de samenleving. Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter organiseert een serie van 2 avonden over het hele spectrum van LHBTIQ+. Twee sprekers belichten het vanuit uit hun expertise en persoonlijke ervaring: sociaalwetenschapper Laurens Buijs en theatermaker Caro Ilias de Feijter. Iedereen is welkom!

Deze serie lezingen wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Rheden.

De serie zou in de eerste instantie bestaan uit drie avonden. Let op: de eerste lezing is komen te vervallen. 

AFGELAST! Op woensdag 21 september is schrijver en historicus Alex Bakker te gast. Hij richt zich op twee hoofdonderwerpen waarover hij boeken, columns en essays schrijft en tentoonstellingen en documentaires maakt: de Tweede Wereldoorlog en transgendergeschiedenis.

Alex-Bakker

In 2018 publiceerde Bakker het boek Transgender in Nederland, waarin voor het eerst de geschiedenis van transgenders in Nederland beschreven wordt. In 2014 kwam Mijn valse verleden uit, een autobiografisch verhaal van een man geboren als meisje. Sindsdien is Bakker openlijk actief als transman en transgender historicus.

Op woensdag 12 oktober wordt de lezing gegeven door Laurens Buijs, interdisciplinair sociaalwetenschapper, publicist & ondernemer en op woensdag 23 november vertelt de non-binaire theatermaker Caro Ilias de Feijter over de ontwikkeling.

  • Wat: Lezingen over LHBTIQ+
  • Data: 12 oktober, 23 oktober 2022
  • Tijd: 20.00 – 22.00 uur
  • Plaats: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp
  • Prijs: € 7,50 per avond (Gelrepas en CJP 50% korting)
  • Reserveren en meer info: www.eenpassievoorboeken.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen