Domi-ster project Innoforte: slim digitaal fotolijstje

Foto: Stichting Innoforte

VELP – Veel sociaal contact vindt tegenwoordig digitaal plaats. We delen foto’s, sturen berichten of beeldbellen met elkaar. Voor ouderen die niet vertrouwd zijn met technologie, en hier niet aan mee kunnen doen, kan dit leiden tot gevoelens van eenzaamheid. Steeds meer ouderen moeten langer thuis wonen, en er is minder zorgpersoneel.

Vandaar dat zorgtechnologie dus steeds belangrijker wordt.

Stichting Innoforte is daarom in samenwerking met onderzoekers van Universiteit Twente en Stichting Een Plus een proef gestart onder de naam ‘Project Domi-ster’. Het doel: onderzoeken of slimme fotolijsten kunnen bijdragen aan het verminderen of wegnemen van gevoelens van eenzaamheid. Ook onderzoeken ze of de fotolijsten kunnen helpen bij het langer veilig thuis wonen van ouderen met behulp van sensoren die verwerkt zitten in het fotolijstje.

Aanmelding

Zelfstandig wonende ouderen die zorg ontvangen vanuit Innoforte of gezondheid centrum Velp kunnen aangemeld worden voor het Domi-ster project. Deze fotolijsten kunnen geplaatst worden bij mensen die niet handig zijn met (digitale) techniek en/of dementie hebben. De Genus Care fotolijst is namelijk speciaal voor hen ontworpen. Neem voor meer informatie contact op met zorgtechnoloog Rens Beijleveld via 06-83505297 of [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief. Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen