Geef mantelzorgers een pluim! Geef ze een Lokaal Rheden Cadeaukaart

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor iemand uit hun naaste omgeving, die vanwege een ziekte, handicap of ouderdom hulpbehoevend is. In de gemeenten Rheden en Rozendaal zijn  ongeveer 14.000 mantelzorgers actief.

Soms hebben mensen zelf niet eens door dat ze mantelzorger zijn, bijvoorbeeld als er in het gezin een verstandelijk of lichamelijk gehandicapt kind is… want je zorgt toch gewoon voor je kind?  Of als een van de gezinsleden verslaafd is of chronisch depressief. Dan zijn alle gezinsleden ‘vanzelfsprekend’ mantelzorger. Je kiest er niet voor, maar je rolt erin.

Het verlenen van hulp kan intensief zijn, maar ook als je minder intensief hulp verleent kun je mantelzorger zijn. Het kan allerlei vormen van zorg en hulp omvatten, zoals huishoudelijke hulp, praktische steun, verzorging, verpleging, begeleiding, emotionele steun en toezicht.

Mantelzorgers “staan altijd aan”. En omdat je zorgt voor iemand met wie je een sociale en vaak ook emotionele band hebt, is het vaak moeilijk om je eigen grenzen te bewaken.

Voor deze mensen, woonachtig in de gemeente Rheden of Rozendaal, die zorg bieden vanuit liefde, persoonlijke betrokkenheid of een relatie, is het mogelijk een cadeaukaart aan te vragen, de Lokaal Rheden Cadeaukaart.

MVT (stichting voor mantelzorg en vrijwillige thuishulp) organiseert de actie waarbij in de week van 17-21 oktober deze cadeaukaart wordt bezorgd. De cadeaukaart kan worden besteed bij diverse winkels en andere ondernemers in de gemeente Rheden. Een overzicht hiervan wordt meegeleverd. Ook de “Wegwijzer voor mantelzorgers” treft men aan in de envelop.

Bent u of kent u een mantelzorger in de gemeente Rheden of Rozendaal die een cadeaukaart verdient? Geef dan de contactgegevens door. Bij voorkeur via een e-mail naar [email protected] of telefonisch op werkdagen tussen 9.30-11.30 uur op telefoonnummer 026 – 370 70 70. Aanmelden kan tot en met 2 oktober 2022.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen