Kunsthistoricus Clim Wijnands houdt een lezing in Ons Raadhuis

Foto: Rob Weenink

VELP – Een van de vele activiteiten die Ons Raadhuis organiseert zijn de regelmatig terugkerende lezingen. Op 30 september is het de beurt aan kunsthistoricus Clim Wijnands. Hij houdt een boeiend verhaal over Artemisia Gentileschi, een Italiaanse schilderes uit de vroege barok (1593-1656).

Gentileschi is onder meer bekend door haar gebruik van chiaroscuro in de stijl van Caravaggio. Artemisia schilderde Bijbelse taferelen en meerdere malen de bloederige geschiedenis van Judith, een geliefd onderwerp onder de Caravaggisten. Werken van Gentileschi zijn onder andere Judith onthoofdt Holofernes, een meesterwerk in het museum Capodimonte in Napels, Maria Magdalena in de Galleria Pitti te Florence en Christus onder de artsen in New York. In de verzameling van de onlangs overleden koningin Elizabeth van Engeland bevindt zich een zelfportret.

  • Wat: Lezing Clim Wijnands
  • Waar: Ons Raadhuis, Nieuwstraat 1, Velp
  • Wanneer: 30 september 2022, 11.15 – 12.15 uur
  • Prijs: € 5,00
  • Meer info: www.onsraadhuis.com

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen