Burendag in de Treubstraat te Dieren

Foto: Frans van der Ley

DIEREN. De Bewoners van het plantsoen aan de Treubstraat 24 – 40 hebben voor het eerst “burendag” gevierd. Enkele jaren geleden was het contact onder bewoners aan het plein heel hecht maar door verjonging en doorloop in enkele huurhuizen, was er behoefte om de banden met de buurt weer aan te halen.

Met de “ik buurt mee” vouchers van de gemeente Rheden zijn de eerste stappen gezet om de buurt actief met elkaar in verbinding te brengen. Er zijn vele vouchers van €7,50 opgehaald en enkele donaties gedaan om op een mooi bedrag te komen om het gemeentelijke plantsoen om te toveren tot bloemenperk.

De gemeente heeft het maaibeleid aangepast en zo kon “Nationale burendag” gepland worden om gezamenlijk de bollen te planten op 24 september.

Het animo was groot op zaterdag. Enkele buren hadden cake gebakken en het Oranjefonds, in samenwerking met Douwe Egberts, een pakket beschikbaar gesteld met koffie en een leuk vragenspel om elkaar nog beter te leren kennen.

Met een heerlijk zonnetje erbij is er met vele handen licht werk gemaakt.

Jammer genoeg hadden de weergoden het anders bedacht en bleef het de hele dag nat. Vol goede moed is het bollenplantmoment verplaatst naar zondagmiddag.

Er is ontzettend veel plezier gemaakt tijdens dit zeer geslaagd weekend. Nu is het afwachten op het voorjaar om het resultaat te aanschouwen!

 burendag Treubstraat

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen