Hans Heus uit Eerbeek weet te presteren op het wereldkampioenschap paarden mennen

SPANKEREN/EERBEEK – Hans Heus uit Eerbeek is er in geslaagd om zich bij de dertig beste menners van de wereld te plaatsen. In het prachtige onder de rook van het Italiaanse Rome gelegen hippische sport complex Pratoni del Vivaro werd afgelopen week het wereldkampioenschap verreden.

Tussen het internationale professionele deelnemers veld wist het Geldersch Vierspan zich toch weer goed staande te houden. Na een prachtige dresseurproef op vrijdag volgde op zaterdag een super zware maar zeer fraaie marathon, in beiden disciplines kwam het Geldersch Vierspan goed voor de dag.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Geldersch Vierspan Team

(Tekst gaat verder onder de foto)

Op de afsluitende zondag werd de vaardigheidsproef verreden. Op een zwaar parcours wist alleen Bram Chardon de optimale score te behalen, Hans en zijn team kwam handen te kort om een mooi resultaat te halen, wat hem uiteindelijk enkele plaatsen in de eindstand kostte, maar gelukkig bleef hij bij de beste dertig menners op dit wereldkampioenschap.

Het kampioenschap werd voor de zesde keer gewonnen door de Australiër Boyd Exell. In de teamcompetitie wist het Nederlandse team met IJsbrand Cardon, Bram Chardon en Koos de Ronde de gouden medaille voor Duitsland (tweede) en België (derde) weg te kapen.

Op de lange terugreis vanuit Rome werd al druk gespeculeerd op het Europese kampioenschap volgend jaar september in het Drentse Exloo.

Geldersch Vierspan Team

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen