Expositie Roland Sips, grafisch wonderkind 

Foto: Roland Sips

DIEREN – Tien jaar na de dood van de Dierense beeldend kunstenaar Roland Sips is vanaf zondag 9 oktober in  de Oranjerie in Dieren werk van hem te zien. Sips was een ras-tekenaar, die hoofdzakelijk in zwart wit werkte.

Hij maakte veel penseeltekeningen, in een aantal gevallen voorzien van intrigerende  teksten. In zijn laatste jaren bleek Sips ook een meester in de airbrushtechniek. Bevriende  kunstenaars zagen in hem een grafisch wonderkind. Van alle genres die hij beoefende zijn op de  expositie voorbeelden te zien. 

Sips studeerde aan de AKI in Enschede en later aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in  Amsterdam. Hij was tot zijn dood werkzaam als docent aan de AKI in Enschede. Voor onder meer  NRC, Vrij Nederland en Hollands Maandblad maakte hij illustraties. Ook gaf hij boeken uit, veelal in  eigen beheer. Ook daarvan zijn op de expositie voorbeelden te zien. 

De expositie ontstond op initiatief van Carin Unverzagt, de partner van Sips. Ze wilde het werk van  Sips graag in diens laatste woonplaats laten zien. Ook biedt ze bezoekers de mogelijkheid zijn werken  te kopen. 

Unverzagt is beeldend kunstenaar en was docent aan de Rietveldacademie in Amsterdam. Ze  exposeert regelmatig. Ook háár werk is op de expositie te zien. Uit de vele genres die zie beoefent  heeft ze voor de expositie gekozen voor haar zeefdrukken, die in haar geval zo tekenachtig zijn dat je  ze bijna niet als zeefdrukken herkent.  

De expositie loopt van zondag 9 oktober tot 9 januari 2023. De Oranjerie is gevestigd in het Carolinapark in Dieren, Hogestraat 9A. 

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen