Opening expositie in Velp, ‘In het Oog van de Storm’

Foto: Richard Heijnen

VELP – Zondag 2 oktober opende de expositie ‘In het Oog van de Storm’ van Nieuwe Ruimte. De expositieruimte in de oude school aan de Oranjestraat was wederom ingericht met de werken van vier kunstenaars, met als Kunstenaar van de Maand Andrea Hofsteede.

De meesterwerken van Andrea, in deze expositie, zijn gemaakt met encaustiek techniek, een techniek waarbij gewerkt wordt met bijenwas en pigmenten. Hierdoor ontstaan de werken meer dan dat ze gemaakt worden. Dit geeft een verassend, en prachtig, effect dat goed past bij het onderwerp dat Andrea verkiest, namelijk stroming, water, licht en reflectie.

Als mede exposanten koos Andrea Mirjam Groothedde uit, wiens werk vroeger een studie van het menselijk lichaam en ouderdom was, maar die nu een andere weg is ingeslagen. Haar werk ‘Collage Listopad’ beslaat een gehele muur van de ruimte en werkt van een afstand, maar krijgt meer en meer detail wanneer de toeschouwer dichterbij komt en alle lagen en verborgen details ontwaard.

Ook Ria Kremer toont verschillende werken die de bezoeker bij binnenkomst direct begroetten. Werken gemaakt van materialen die bij menigeen in de prullenbak zouden verdwijnen maar die door Ria een nieuw leven, en in sommige gevallen zelfs een karakter krijgen. Oude tijdschriften worden vreemd gevormde wanddecoraties en door de hond meegenomen stokken krijgen een nieuw uiterlijk en een nieuw leven.

Tekst gaat verder onder de foto

Tot slot zijn ook de werken van Margret Goossen te zien. Een collectie kleinere werken waar vooral de mens centraal op staat maar afgebeeld op onverwachte en verrassende manieren. De portretten weten persoonlijkheid, maar ook emotie op te wekken.

Tekst gaat verder onder de foto

De opening was gezellig druk en werd vergezeld door muziek van Carel van Heeckeren. De expositie is in oktober 2022 in elke zondag, van 12:00 tot 17:00 uur geopend, en zeker het bekijken waard. In vele gevallen zullen één of meerdere kunstenaars aanwezig zijn, ook zijn de werken te koop.

Tekst gaat verder onder de foto

De locatie is: Oranjestraat 36a Velp. De entree is gratis.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen