Lezing Groei & Bloei Veluwezoom: “De schoonheid van planten vóór en na de bloei”

Foto: Rik Joziasse

SPANKEREN – Groei & Bloei Veluwezoom organiseert een lezing op 20 oktober door Marcel de Wagt over “De schoonheid van planten vóór en na de bloei”.

We gaan richting winter en onze planten raken een beetje uitgebloeid. Marcel de Wagt laat u zien welke sierwaarde tuinplanten kunnen hebben zonder dat ze bloeien, er is meer dan alleen bloemen. Zijn kwekerij met opvallende vaste planten is gelegen in Ven-Zelderheide in Noord–Limburg.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Lezing Marcel de Wagt

Passie voor planten en tuinen is de drijfveer van Marcel geweest. Vanuit die passie en liefde voor het kwekers vak is de kwekerij gegroeid tot wat het nu is. Alles wordt nog zelf gekweekt. Hierdoor krijgen de planten wat ze nodig hebben om zich goed te ontwikkelen. En alles zonder gif, ambachtelijk en natuurlijk. Vanaf maart staan de planten buiten zodat ze in weer en wind weerstand ontwikkelen. Dus geen opgejaagde (plof)planten. Door praktijkervaring met planten en ervaringen van tuinliefhebbers kan Marcel bezoekers goed adviseren. De kwekerij heeft landelijke bekendheid gekregen onder tuin- en plantenliefhebbers, ook buiten Nederland.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Lezing marcel de Wagt

Één van de mooiste kanten van het kwekers vak is “veredeling”. Door op de klassieke wijze te kruisen met de hand of de vele insecten op de kwekerij het werk te laten doen, ontstaan nieuwe soorten. De toppers krijgen een plekje in het assortiment. Je herkent ze aan het woord ‘Vens” in de plantnaam. Dit verwijst naar zijn dorp Ven-Zelderheide.

In de pauze zijn planten te koop. Kijk voor meer informatie ook op de website: Kwekerij Ven-Zelderheide.

Lezing 20 oktober om 19.30 uur in De Kerkhorst, Dorpsweg 65a in Spankeren. Gratis entree voor leden. Belangstellenden € 3,-.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen