WriteForRights schrijfactie Amnesty International

Foto: Amnesty International

RHEDEN/ROZENDAAL – WriteForRights is een wereldwijde schrijfactie waarbij er massaal voor tien mensen geschreven wordt. Er wordt gevraagd om vrijheid en gerechtigheid voor gewetensgevangenen, mensen die opkwamen voor mensenrechten.

Door de massale stroom aan brieven en kaarten, kan er meer druk gezet worden op autoriteiten om over te gaan tot vrijlating, bescherming of andere verbeteringen.

De werkgroep Amnesty 245 Rheden/Rozendaal wil deze WriteForRights schrijfactie weer organiseren op de manier die vorige jaren zo succesvol is gebleken.

Iedereen die in gemeenten Rheden of Rozendaal woont en zich via [email protected] of 026-3620443 opgeeft krijgt een eigen schrijfpakketje thuisbezorgd. Graag aanmelden met naam, adres, emailadres en telefoonnummer.

Ieder pakketje bevat een envelop met informatie, tien voorbeeldbrieven, tien blanco kaarten, een schrijfblokje en een pen. U bent niet verplicht ook alle tien de brieven of kaarten te schrijven.

Opgeven tot uiterlijk 10 november 2022. Pakketjes worden door de werkgroep bij u thuisbezorgd.

Graag ontvangen zij ze weer terug voor 11 december. Zij zorgen voor het verzenden van de brieven naar de diverse regeringen. De kaarten worden naar de gevangenen gestuurd om hen te laten weten dat ze niet vergeten worden. Hoe meer brieven, hoe meer effect, dus deel deze actie gerust.

Woont u niet in gemeente Rheden of gemeente Rozendaal, kijk dan vanaf 10 november op de site van Amnesty voor een schrijfactie bij u in de buurt.

We schrijven voor: https://www.amnesty.nl/organiseren/voor-wie-we-schrijven

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen