Gemeente Rheden biedt inwoners fittest aan

Foto: Sport in Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Op maandag 10 oktober en vrijdag 14 oktober vonden er fittesten in Rheden, Velp en Dieren plaats. Na afloop van de fittesten ontvingen inwoners een fitprofiel waarin precies staat hoe het gesteld is met hun gezondheid.

Door mee te doen aan de fittest weten inwoners nog beter hoe gezond ze zijn en wat ze zelf kunnen doen om nog fitter te worden.

“De fittesten zijn vooral preventief bedoeld”, licht wethouder Gea Hofstede toe. ‘Met de fittesten kunnen we misschien al iets opsporen voordat er klachten ontstaan. En dan kun je er nog wat aan doen.’’ In Rheden en Dieren waren beweegcoaches, leefstijlcoaches en fysiotherapeuten aanwezig. In Velp sloot er ook nog een diëtiste aan. Inwoners konden met al hun vragen bij de professionals terecht en anderzijds adviseerden de professionals de inwoners. Inwoners die aan de slag willen met een gezonde leefstijl worden de komende weken gebeld en verder begeleid. Wethouder Gea Hofstede: ‘’Ik ben blij dat we door dit initiatief inwoners kunnen helpen die aan de slag willen met een gezondere leefstijl’’.

Inwoners van de gemeente Rheden hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep om mee te doen aan de fittest. De aanmeldingen voor de fittest op zowel maandag als vrijdag werden op zondag 9 oktober gesloten. In totaal zijn er ruim 120 mensen getest. Beweegcoach van Sport in Rheden Willemien Kragt: ‘’Gezien de grote belangstelling zijn wij van plan dit vaker per jaar te organiseren. Mede dankzij de samenwerking met de partners Stichting Een Plus, Active Living, Fysiotherapie Ter Horst en fysiotherapie het Nieuwland, hun enthousiasme en expertise is het een succes geworden.’’ 

Wil jij aan de slag met een gezondere leefstijl maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem contact op met de beweegcoaches van Sport in Rheden via [email protected] en zij helpen je graag verder.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen