Bijenwasdag bij de Dierense imkers

De bijen in actie bij de ratenbouw
De bijen in actie bij de ratenbouw
Foto: Bart de Coo

DIEREN – Op zondag 13 november 2022 kunt u komen kijken hoe de imkers kaarsen en zogenaamde ‘kunstraat’ (vellen) maken van was van hun eigen bijenvolken.

Op dit moment is nog niet helemaal te voorspellen hoeveel kaarsen de productie zal opleveren, maar er zijn er vast en zeker een paar te koop, van bijenwas van hun eigen bijen!

Vanzelfsprekend verkopen ze die zondag ook honing, in allerlei geuren, kleuren, soorten en maten, vloeibare- en ‘crème honing’, geperst en geslingerd, van verschillende bloeiende planten in de omgeving.

Wie iets wil weten over de kunst van het imkeren of wie anderszins nieuwsgierig is naar de imkervereniging, is eveneens bijzonder welkom. Het verenigingsgebouw aan de Goudakkerstraat 46 is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen