Rhedelijk Cultureel trapt meerjarig project ‘Goudzoekers 2.0’ af

Foto: Rhedelijk Cultureel

RHEDEN – Zaterdag 12 november werd bij Rhedelijk Cultureel een klein feestelijk moment gevierd. Samen met Gemeente Rheden, Provincie Gelderland, Incluzio Rheden, Muziekschool Veluwezoom en vele andere partners werd het meerjarige project ‘Goudzoekers 2.0’ afgetrapt.

‘Goudzoekers 2.0’ is een verzameling van allerlei activiteiten waarbij gezamenlijk wordt ingezet op het toegankelijk maken en verduurzamen van kunst en cultuur op een samenwerkende wijze. Zo kunnen Muziekschool Veluwezoom en Rhedelijk Cultureel tegen relatief lage contributiegelden muziek- en theaterlessen aanbieden. Kijk voor de actuele prijzen op de websites van de twee muziekscholen (www.rhedelijkcultureel.nlwww.muziekschoolveluwezoom.nl).

Bij grote projecten en evenementen is Rhedelijk Cultureel ook actief. Daar zoeken ze met verschillende partners naar talent, naar versterking van het vrijwilligersnetwerk en naar manieren om kunst en cultuur nog meer in te zetten om mooie ontmoetingen te realiseren.

En Rhedelijk Cultureel begint daar natuurlijk meteen mee! Zo zoekt Rhedelijk Cultureel deelnemers voor meerdere projecten en wordt er meteen een korte muziektheatervoorstelling gespeeld.

Posbank Kerstwandeling

Rhedelijk Cultureel zoekt kinderen tussen de 7-12 jaar die willen meedoen aan een mini-voorstelling tijdens de Posbank Kerstwandeling op 17 december. Deelname is gratis.

Je repeteert drie keer (vanaf de laatste week november) onder begeleiding van een professionele docent. De repetities zijn van 16.00 – 17.15 uur op dinsdagen (Rheden) of op woensdagen (Dieren) bij Rhedelijk Cultureel. Op 17 december speel je de voorstelling meerdere keren voor meer dan 500 bezoekers. Lijkt het je kind leuk om deel te nemen of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar: [email protected]

Voor meer informatie over de Posbank Kerstwandeling kun je terecht op: https://deposbankkerstwandeling.nl/

Anton Pieck

Voor het Anton Pieck festival zoekt Rhedelijk Cultureel acteurs die het straattheater willen verzorgen. Ook dat is op 17 december, maar hieraan kan jong en oud meedoen! De repetitie is op vrijdagavond van 18.30 tot 21.00 uur. Deelnemers spelen 17 december tussen 11.00 en 17.30 uur. Deelname is gratis en je kunt je opgeven bij Shai: [email protected]

Wil je meedoen met een koor, orkest of met een aparte act? Dat kan zeker ook! Meer informatie is op te vragen bij Sandra Bryson: [email protected].

Meisje met de zwavelstokjes

Dat is nog niet alles! Want ook nog de voorstelling ‘Meisje met de zwavelstokjes’ wordt bij Kerst op Middachten gespeeld. ‘Meisje met de zwavelstokjes’ is een korte beeldende voorstelling die op een bijzondere manier past bij een winters samenkomen. Een voorstelling met muziek van Marije Heemskerk. Meer informatie over Kerst op Middachten vind je hier: https://www.middachten.nl/2022/11/10/kerst-op-middachten/

Meer informatie

Een mooie aftrap van het project Goudzoekers dus! Rhedelijk Cultureel hoopt met alle partners een energieke bijdrage te kunnen leveren aan de eerste drie projecten! Meer informatie volgt binnenkort op de nieuwe website van Rhedelijk Cultureel. Informatie over ‘Goudzoekers 2.0’ is ook op te vragen bij Jowin Heemskerk: [email protected].

Meer informatie over kaartverkoop van Meisje met de zwavelstokjes kun je vinden op de website van Middachten en De Posbank Kerstwandeling. Anton Pieck is vrij toegankelijk.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen