Natascha Rietdijk spreekt bij Filosofische Kring over desinformatie

Foto: Natascha Rietdijk

ROZENDAAL – Op 28 november 2022 van 20.00 tot 22.00 uur, spreekt Natascha Rietdijk, MA over Desinformatie in De Serre van Rozendaal, Kerklaan 15, 6891 CM Rozendaal. Op de laatste avond van deze cyclus van de Filosofische Kring georganiseerd door de Vrienden van de kerk te Rozendaal onder het thema:  “Waarheid”, in relatie met desinformatie, complottheorieën, religie, en waarheidsvinding in de rechtspraak.

Desinformatie is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Klimaatverandering, de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne: alle drie ingewikkelde maatschappelijke problemen die versterkt worden door fabeltjes en nepnieuws. Maar waarom verspreiden mensen desinformatie? Hoe verhoudt desinformatie zich precies tot waarheid en onwaarheid? Wat heeft het te maken met de filosofische term ‘bullshit’? Hoe kan desinformatie gebruikt worden om ons te manipuleren en onze autonomie te ondermijnen? En tot slot, gegeven dit alles: hoe moeten we het bestrijden?

Natascha Rietdijk is promovendus en docent aan Tilburg University. Zij doceert in de ethiek, techniekfilosofie en filosofie van de communicatie. Haar onderzoek richt zich op de sociaal-politieke kant van kennis. De centrale vraag in haar dissertatie is welke invloed ‘post-truth’ praktijken hebben op hoe we kennis vergaren en delen. Ze heeft gepubliceerd op thema’s als echokamers en populisme, vals evenwicht in de media en online manipulatie.

Deelname: € 15,-. Studenten € 5,- Scholieren gratis

Nadere info: https://www.dekerkvanrozendaal.nl/vrienden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like & volg dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen