Kees Momma maakt prachtige pentekening van oude gemeentehuis

Foto: gemeente Rheden

VELP – Vorig jaar vroeg burgemeester Carol van Eert de Velpse kunstenaar Kees Momma een pentekening te maken van het oude gemeentehuis in De Steeg. Kees Momma voldeed graag aan dit verzoek. De gouache krijgt een mooie plek in het nieuwe gemeentehuis. Liefhebbers kunnen een duplicaat van de tekening bestellen bij boekhandels in Velp en Dieren.

Kees Momma maakte verschillende foto’s van het gemeentehuis en op 31 januari startte hij met tekenen. Tot en met eind februari heeft Kees er elke dag aan gewerkt. De bedoeling is dat in 2024 bij de opening van het nieuwe gemeentehuis, de ingelijste tekening daar een mooie plek krijgt. Burgemeester Carol van Eert heeft Kees uitgenodigd om in 2024 samen met hem de originele tekening te onthullen.

Duplicaten zijn te koop

De grootte van de tekening is 62 x 26,5 cm. Het bedrijf Newhouse Photography aan de Doesburgsedijk 13 in Dieren is het gelukt goede duplicaten te maken van de originele pentekening. Deze duplicaten zijn te koop voor 100 euro per stuk.

Bij Boekhandel Jansen en de Feijter aan de Emmastraat 6 in Velp en boekwinkel The Read Shop Dieren aan Diderna 6 is een exemplaar te bewonderen. Beide exemplaren zijn vakkundig ingelijst door Lijstenmaker Vegter aan de Oranjestraat 17 in Velp. Liefhebbers kunnen bij deze twee boekhandels vanaf 19 november tot 5 december intekenen voor een duplicaat zonder lijst.

Voldoening en vreugde

Kees Momma is beroepstekenaar, autist en inwoner van de gemeente Rheden en vervaardigt in opdracht gedetailleerde pentekeningen van (woon)huizen.

Het werken aan deze opdracht betekende een gigantische opgave die ongelooflijk veel inspanning heeft gekost. Bijna elke dag heb ik van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag intensief getekend. Ik vond deze opdracht één van de moeilijkste die ik gedurende de recente jaren heb uitgewerkt. Maar het resultaat leidt tot enorme voldoening en vreugde! Ik heb mijn uiterste best gedaan om het gemeentehuis zo realiteitsgetrouw mogelijk weer te geven. Naar mijn indruk is het werk echt schitterend geworden” aldus een trotse Kees Momma.

Burgemeester Carol van Eert:

Ik vind het eindresultaat fantastisch. Het is een prachtig, blijvend aandenken aan ons oude gemeentehuis geworden. Daar ben ik heel blij mee en ik ben trots op Kees Momma als Velpse kunstenaar.” 

Kees Momma en burgemeester - gemeente Rheden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like & volg dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen