Vertraging voormalige klooster in De Steeg voor opvang van Oekraïners

Foto: rheden.nieuws.nl

DE STEEG – Een korte periode in juni 2022 bood de gemeente in het voormalige klooster in De Steeg crisisnoodopvang aan asielzoekers. Na die periode zou het klooster klaargemaakt worden om voor 1 à 2 jaar oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne op te vangen.

Naar verwachting zouden de nieuwe, tijdelijke, bewoners uit Oekraïne, per september 2022 opgevangen kunnen worden in De Steeg.

Uitstel

Gemeente Rheden heeft de omwonenden middels een brief laten weten dat het opknappen van het klooster meer tijd in beslag neemt dan verwacht. De staat van het klooster vergt meer onderhoudswerkzaamheden om het uiteindelijk te kunnen realiseren tot een plek waar de vluchtelingen een fatsoenlijk en leefbaar verblijf hebben.

Dit houdt in dat het zeker tot in het voorjaar van 2023 gaat duren dat er Oekraïners gebruik kunnen maken van een verblijf in het voormalige klooster in De Steeg. Plannen voor na deze periode van opvang: Na verloop van deze 1 tot 2 jaar huisvesting vindt er herontwikkeling plaats voor woningbouw.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen