“Rhedens Fanfare Corps” geeft prachtig Jubileumconcert!

RHEDEN – Het “Rhedens Fanfare Corps” gaf zondag 20 november een prachtig Jubileumconcert in de Dorpskerk in Rheden. Voorzitter Anne Bruger mocht in een goed gevulde kerk de aanwezigen verwelkomen, in het bijzonder wethouder Gea Hofstede. Verder de dirigent en leden van het meewerkende koor “Con Colore”.

Het Jubileumjaar werd afgesloten met dit prachtige Jubileumconcert onder de enthousiaste en bezielende leiding van dirigent Harry van Bruggen.

Een afwisselend programma werd er deze middag ten gehore gebracht met hier en daar een stukje historie van de Fanfare. Alles werd aan elkaar gepraat door de manspeaker van de middag Wil van Zummeren. In het gevarieerde programma werden ook swingende nummers gebracht, waar het publiek zichtbaar van genoot.

Muziekstukken als “Prelude on Lavenham”, ”All By Myself”, “Pacis Valley” werden afgewisseld door meer opzwepende en bekendere stukken als “Formula 1 Theme”, “The Bare Necessities” en onze eigen versie van Uptown Funk: “Posbank Funk”!

Het orkest kreeg haar medewerking van het koor “Con Colore” onder leiding van Christan Grotenbreg, die werken ten gehore bracht als “Love of My Life”, “Dreamer” en “Kyrie”. Maar ook eigen stukken als “ Overkant” en “Lentelijk”.

Dit concert, in het teken van samen muziek maken, kon uiteraard niet eindigen zonder daadwerkelijk samen muziek te maken. Het “Rhedens Fanfare Corps” en “Con Colore” brachten samen de nummers “Finlandia”,”Keeping the Dream Alive” en “Hallelujah Chorus” van Haendel.

De middag werd afgesloten met de alom bekende Böhmische Traum, waarbij ook het publiek werd ingeschakeld om samen muziek te maken.  Daarna was er een groot ovationeel applaus voor het orkest, koor en hun dirigenten.

Na afloop sprak naast de voorzitter ook wethouder Gea Hofstede lovende woorden over het “Rhedens Fanfare Corps” en haar verbindende en samenwerkende kwaliteiten in de samenleving; waar een klein dorp groot in kan zijn!

Heeft u het concert gemist? Op zondagmiddag 18 december geven zij samen een Kerstconcert voor u in de Dorpskerk!

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen