Verlate Boomfeestdag bij landgoed Middachten

Foto: rheden.nieuws.nl

DE STEEG – Landgoed Middachten en gemeente Rheden houden op woensdagmorgen 30 november een Boomfeestdag. Ruim veertig schoolkinderen van basisschool De Boomgaard Zuid uit Dieren planten dit jaar 68 bomen bij landgoed Middachten in De Steeg.

Om 10.00 uur planten Graaf zu Ortenburg en wethouder Dorus Klomberg samen met twee schoolkinderen de eerste boom. Deze komt te staan naast de squashhal op het landgoed. Onlangs zijn er 30 beuken op het landgoed geveld. Dit was nodig vanwege de slechte staat waarin de bomen verkeerden. De beuken waren door hun hoge leeftijd in een aftakelingsfase.

Door landschapsarchitect Peter Verhoeff is er een herplantingsplan gemaakt. De kinderen planten 68 beuken terug. Het geheel is mogelijk gemaakt door de iconensubsidie van het Rijk.

De kinderen krijgen een leuke goodybag mee als aandenken aan deze Boomfeestdag. De tas is gevuld met educatief materiaal, zoals een bomen-zoekkaart en een bomenpaspoort. Als voorbereiding op de Boomfeestdag heeft de jachtopzichter van Middachten, Henri Kleijer, een gastles verzorgd bij basisschool De Boomgaard Zuid.

Doordat de grond op de plantlocatie niet eerder klaargemaakt kon worden, was het dit jaar niet mogelijk aan te sluiten bij de Nationale Boomfeestdag op 16 november.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen