Van alle kanten.. Coronaverhalen uit de gemeenten Rheden en Rozendaal

Foto: Official U.S. Navy Imagery on Foter.com / CC BY

Corona kwam van alle kanten en raakte ons aan alle kanten. De afgelopen drie jaar gaan vast en zeker de geschiedenisboeken in. In Rheden en Rozendaal worden nu de lokale verhalen verzameld en volgend jaar gebundeld in een uniek boek.

Het idee ontstond vorig jaar, toen de adviesraad Sociaal Domein samen met de burgemeesters en wethouders van de gemeenten stilstond bij de coronatijd en de gevolgen ervan voor de inwoners.

‘Hier willen we niet zomaar aan voorbij gaan. Laten we het in beeld brengen, van alle kanten’, was de uitkomst van dit gesprek.

De adviesraad koos voor een vorm die bij een adviesraad past: de inwoners aan het woord laten. De raad wil in het voorjaar van 2023, ruim drie jaar na de ‘coronatoespraak’ van Mark Rutte, een boek vol verhalen hebben waarin scholieren, studenten, ouderen, verpleegkundigen, artsen, ouders, nabestaanden, onderwijzers, ondernemers, grootouders, mantelzorgers, raadsleden en andere inwoners hun kant van het verhaal vertellen.

Mensen die geraakt werden door het virus, mensen die geraakt werden door de maatregelen; corona raakte ons allemaal, op welke manier dan ook.

Volgend jaar viert de gemeente Rheden haar 450-jarig bestaan. Een mooie gelegenheid om dan ook dít stuk van de geschiedenis te presenteren.
De adviesraad heeft al diverse mensen gevraagd om mee te werken, maar is ook benieuwd naar uw verhaal: hoe ging het met u in coronatijd? Welk moment staat u het meeste bij en wat heeft corona in uw leven (voor altijd) veranderd? Hoe vergaat het u nu? De verhalen worden opgetekend door de Velpse Maaike Kuyvenhoven.

Mag zij u interviewen?
Neem dan contact op met via [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen