Lezing door oud-rechter Geert Corstens bij Jansen & de Feijter

Foto: Geert Corstens

VELP – Op woensdag 14 december geeft oud-rechter Geert Corstens een Ik buurt mee!-lezing bij Boekhandel Jansen & de Feijter in de Emmastraat te Velp. ‘Kinderwet’. De titel alleen al trof de jurist Corstens en tijdens het lezen liet de roman hem niet meer los.

De oud-rechter kreeg ooit een vergelijkbare zaak te behandelen als rechter Fiona Maye in het boek: bloedtransfusie bij de zeventienjarige Adam tegen de wil van de ouders én die van Adam zelf. Voor welke dilemma’s komt Fiona te staan?

Het boek van McEwan staat centraal in het betoog van Corstens. Hij volgt daarbij drie rode draden in het boek. Een ervan is het dilemma waarvoor de rechter Fiona Maye wordt gesteld, waarbij Corstens ook zal aanknopen bij een eigen ervaring als rechter.

Geert Corstens

Geert Corstens (1946) is oud-rechter, hoogleraar en oud-president van de Hoge Raad der Nederlanden. Hij schreef vele artikelen en diverse boeken. Bij zijn afscheid van de Hoge Raad publiceerde hij ‘De rechtsstaat moet je leren’. Hiervan maakte hij met Reindert Kuiper een geactualiseerde en geïnternationaliseerde druk (2020): ‘De rechter grijpt de macht en andere misverstanden over de democratische rechtsstaat’. Corstens publiceert nu essays en houdt voordrachten over thema’s als de rechtsstaat, de positie van rechters en vergeving.

Praktische info

  • Datum: woensdag 14 december 2022
  • Tijd: 20.00-22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
  • Plaats: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp
  • Toegang: € 5,- (€ 3,- voor volgen via live streaming)

Meer info en aanmelden: www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten.

Ik buurt mee!

Ik buurt mee! is een initiatief van de gemeente Rheden. Het is een werkwijze die staat voor het samen met bewoners en instanties (zoals Vivare, Incluzio, Politie) werken aan een sociale, prettige en veilige buurt. Kijk voor meer informatie op www.ikbuurtmee.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen