Buurtbemiddeling zoekt bemiddelaars

Buurtbemiddeling (een dienst van stichting Rijnstad) is een laagdrempelige aanpak om buurtgenoten in een conflictsituatie weer met elkaar in gesprek te brengen. Buurtbemiddeling ondersteunt buren om problemen op te lossen door het maken van redelijke afspraken.

Daardoor kunnen mensen, vaak tot hun opluchting, weer prettig samenleven. De kennismakingsgesprekken met de buren (aan huis) en de bemiddelingsgesprekken worden uitgevoerd door bemiddelaars. Deze groep vrijwilligers kenmerkt zich door haar positieve instelling en persoonlijke (en tegelijk toch neutrale) benadering van bewoners met burenproblemen.

Je wordt ingezet in Rheden, Rozendaal of Doesburg en werkt in duo’s. Voordat je als bemiddelaar aan de slag gaat, volg je eerst een basistraining. Tijdens deze training wordt je vertrouwd gemaakt met de methode van Buurtbemiddeling. Vervolgens ga je op stap met een ervaren collega. Uiteraard willen we graag eerst kennis met je maken om te horen wat je wensen zijn en welke motivatie je hebt om buurtbemiddelaar te willen worden.

We vertellen tijdens dit gesprek graag wat Buurtbemiddeling inhoudt en wat je van ons kunt verwachten. Neem contact op via [email protected] of 06 29427944

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen