Boekpresentatie: Verhalen over de experimentele beginjaren van Het Rhedens

Foto: Het Rhedens

VELP/ROZENDAAL – Het prille schoolleven op middelbare school Het Rhedens van ruim zestig jaar geleden verliep niet rimpelloos. Frank Keverling Buisman en Ingrid D. Jacobs tekenden de verhalen op in hun boek ‘Van idealisme naar realisme. De turbulente eerste jaren van Het Rhedens Lyceum 1954-1961’.

Het eerste exemplaar wordt 16 december aangeboden aan Liesbeth van Hulst, oud-docente lichamelijke opvoeding. In Het Rhedens natuurlijk!

In 1954  werd in Rozendaal een bijzondere school gesticht:

Het Rhedens Lyceum. Bijzonder in veel opzichten. De school was een particulier initiatief, het onderwijs was modern en idealistisch en het nieuwe schoolgebouw van architect ir. R.D. Bleeker sloot aan bij de onderwijsidealen.

Op basis van bestuurlijke stukken maar vooral uit de herinneringen van eerste lichting oud-leerlingen is een beeld gecreëerd van de jonge school. Het leven op Het Rhedens Lyceum verliep niet rimpelloos, maar de verhalen van de leerlingen, die over het algemeen goed terecht zijn gekomen, getuigen van heel veel plezier en heel veel vrijheid.

De auteurs

Beide auteurs zijn oud-leerling: Frank Keverling Buisman van 1957-1964 en Ingrid D. Jacobs van 1977-1984. Keverling Buisman is archivaris en Ingrid D. Jacobs is schrijver en onderzoeker op het gebied van Herinneringscultuur, literatuur, muziek, geschiedenis, architectuur.

Praktische info

  • Wat: uitreiking eerste exemplaar Van idealisme naar realisme. De turbulente eerste jaren van Het Rhedens Lyceum 1954-1961’
  • Datum: 16 december 2022
  • Aanvang: 15.30 uur, inloop vanaf 15.00 uur
  • Locatie: Het Rhedens, Kleiberglaan 1, Rozendaal
  • Vrije entree, wel graag aanmelden via [email protected]

Meer toelichting op: www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen