Activiteiten in de kerstvakantie voor kinderen en jongeren

Foto: VVO Velp

RHEDEN/ROZENDAAL – In de kerstvakantie organiseren Sportbedrijf Sport in Rheden, Cultuurbedrijf RIQQ, Bibliotheek Veluwezoom en Welzijnsinstelling Incluzio weer activiteiten voor kinderen en jongeren.

Dit gebeurt als compensatie voor het vele verplicht thuiszitten tijdens corona. De meeste activiteiten zijn gratis.

Zo is er onder andere een Jongereninloop in Velp, Dieren en Rheden, is er een Drijf Inn in het Biljoenbad (kleine eigen bijdrage) en een workshop muziek met trommels. Maar ook een activiteit met als thema: opgroeien door stoeien om de weerbaarheid van de jeugd te verbeteren (dit is een kennismaking met het project). Op school leren kinderen zich voor te bereiden op de toekomst maar bij dit project leren zij optimaal in hun kracht te komen.

Alle activiteiten zijn bedoeld voor jongeren in de gemeenten Rheden en Rozendaal die tussen de zes en zeventien jaar oud zijn. Kijk voor meer informatie en inschrijvingen op de site www.Rhedenontdekt.nl. Kinderen ontvangen op school ook een nieuwsbrief hierover.

Gratis door subsidie

De activiteiten worden georganiseerd vanuit de NPO gelden; nationaal programma onderwijs. De subsidie is beschikbaar gesteld om corona achterstanden bij de jeugd (6-17 jaar) te verminderen. Hierbij ligt de focus vooral op ontmoeting, tegengaan van eenzaamheid en meer verbinding. Het is bijzonder dat eerdergenoemde partijen nu samen een programma maken. Vanwege de subsidie zijn de meeste NPO-activiteiten gratis zodat iedereen de kans krijgt om mee te kunnen doen.

Goede opkomst in de herfstvakantie

In de herfstvakantie vonden de eerste activiteiten plaats. Kinderen en jongeren konden deelnemen aan een filmmiddag, een graffiti- en vlogworkshop, een waterstuif, een mountainbike clinic en lasergamen. Het was een groot succes! Bij de waterstuif waren maar liefst zeventig kinderen aanwezig en bij het lasergamen ruim vijftig. Ook op de andere activiteiten kwamen enkele tientallen jongeren af.

Wethouder Ronald ter Hoeven: “Onze jongeren hebben lange tijd verplicht thuis moeten zitten in verband met corona. Hoe fijn is het dat ze er nu weer op uit kunnen en gratis mee kunnen doen aan verschillende activiteiten. In de herfstvakantie heb ik zelf gezien hoe leuk de workshop graffiti was. Ik zou zeggen tegen de jongeren: geef je snel op want ook in de kerstvakantie zijn er weer veel leuke activiteiten. Veel plezier!!”

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen