Bloemlegging ter nagedachtenis aan de 10 jongeren die in 1944 bij de Emmapiramide werden doodgeschoten

Foto: Velpsche Courant

VELP/ROZENDAAL – Dinsdagmiddag 13 december om 14.00 uur wordt in Velp de executie herdacht van 10 jonge mannen die in 1944 bij de Emmapiramide (Kluizenaarsweg, Rozendaal) werden doodgeschoten.

Ze zaten gevangen in de Rotterdamsche Bank in Velp in afwachting van een mogelijke fusillade als represaillemaatregel voor verzetsactiviteiten elders in het land.

De burgemeesters Carol van Eert van de gemeente Rheden en Ester Weststeijn van de gemeente Rozendaal leggen bloemen, evenals vertegenwoordigers van Velp voor Oranje, 4 Mei Comité Velp ,de Geërfden van Velp en Het Rhedens Rozendaal.

Scouts van De Markesteen adopteerden het monument en houden daar binnenkort een wake. Er wordt tevens een bord onthuld, met daarop het gedicht dat de heer Frits Koning uit Rozendaal maakte over deze fusillade.

Op het bord ook een QR-code, die verwijst naar het hele verhaal, zoals dat is gepubliceerd op de website www.wo2Velp.nl

De bijeenkomst is openbaar en iedereen in welkom.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen