Opening Expositie Nieuwe Ruimte Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Zondag 5 december was de opening van een nieuwe expositie bij Nieuwe Ruimte te Velp. Deze keer een expositie van twee kunstenaars met als titel ‘Krachtig Subject versus Weerloos Object’.

Kunstenaar van de Maand Winston Huisman maakte voor deze expositie werken waarin hij op zoek gaat naar de vrouw in zijn kunst en of hij, als man, nog wel de verteller mag zijn van de schoonheid van de vrouw in zijn werk. “Is dit een samenwerking of worden ze hiermee objecten, onderworpen aan de mannelijke blik”.

Zijn mede exposante is Henriette van Gasteren, die zich in haar foto’s letterlijk en figuurlijk bloot geeft. Henriette speelt met het beeld van de hedendaagse vrouw en laat dit in haar zelfportretten zien in tegenstrijdige en intrigerende beelden.

De opening werd verzorgd door Karlijne Pietersma, goede vriend van Winston. Ze verscheen in een lange jas en met een getekende snor, als verwijzing naar de foto’s van Van Gasteren, en vertelde over een opening van Winston waar ze diezelfde ochtend was en waar Winston haar witte jurkje gebruikte als canvas, waarna ze het resultaat onder haar jas vandaan haalde en toonde aan het geamuseerde publiek.

Vervolgens vertelde ze over de ongelofelijke hoeveelheid werk dat Winston maakt, kasten vol, huizen vol met prachtige werken. Over Henriette werd gezegd dat ze prachtige billen heeft, waarna Karlijne een citaat van haar voorlas, “mensen zijn kwetsbaar, ze kunnen ernstig gewond raken, en dat is beangstigend. Globalisering en de online revolutie kan onze wereld worden blootgesteld aan mensen met kwade bedoelingen. Tegelijkertijd verspreiden goedheid en vriendelijkheid zich als nooit tevoren. Voor mij als kunstenaar vertegenwoordigd deze aangeboren kwetsbaarheid van de mens de ultieme vorm van goedheid.”

De expositie is nog tot en met 29 januari 2023, elke zondag, van 12:00 tot 17:00 uur, te bezichtigen in de expositieruimte aan de Oranjestraat. De kunstenaars zullen in vele gevallen zelf aanwezig zijn en u graag over hun werk vertellen.

Door: Sebastiaan Torenhof

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen